Coronavirus

CORONAVIRUS. Starea de alertă și… planul B! Ce A SPUS Raed Arafat?!

 
Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul de Interne – șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat la digi24.ro în contextul situației actuale privind epidemia de coronavirus din România: „Vor fi încercate alte soluții, dacă Parlamentul respinge starea de alertă. Întotdeauna există un plan B. Pe legislația situațiilor de urgență există mijloace care ne permit să acționăm, dar va fi mult mai greu să implementăm anumite decizii. La acest moment nu pot să vă dau un răspuns juridic la această problemă. Starea de alertă rămâne poate cea mai simplă modalitate de a continua”.
 
Oficialul este îngrijorat asupra urmărilor de după mini-vacanța de Rusalii, în special pentru cei care au fost pe litoral, întrucât în multe cazuri n-au fost respectate măsurile de distanțare socială, punctând: „Este clar că la acest moment trebuie să continuăm cu măsurile compensatorii. Mască, distanțare, triajul la intrarea în clădire, indiferent ce va fi după. Dar ne trebuie pârghiile care să ne permită să facem aceste lucruri cu eficiență. Pentru că, vedeți, lumea nu respectă toate regulile”.
 
De asemenea, pentru sursa citată, Arafat a punctat că nu este de acord, la momentul actual, cu deschiderea creșelor, grădinițelor și after-school-urilor private, așa cum a lăsat să se înțeleagă Klaus Iohannis, președintele României, în declarația dată ieri – vezi: CORONAVIRUS. Klaus Iohannis: se prelungește starea de alertă; ce se va redeschide din 15 iunie…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button