Expres

Dublarea alocațiilor se face de la 1 iunie. Parlamentul a respins prorogarea

 

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, astăzo, Ordonanţa de urgenţă 2/2020 care proroga termenul pentru dublarea alocaţiilor copiilor la 1 august 2020, scrie Agerpres.Au votat „pentru” respingere 209 deputaţi, 3 au votat „împotrivă” , iar 98 s-au abţinut.
Ordonanţa de urgenţă 2, care prorogă termenul de intrare în vigoare a prevederii privind dublarea alocaţiei începând cu 1 februarie 2020, la 1 august 2020, a fost respinsă şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Votul nu a fost unul lipsit de peripeții, un schimb dur de replici având loc între social-democratul Marcel Ciolacu și liberalul Florin Român, informează Realitatea Plus. Proiectul de lege va ajunge acum pe masa președintelui Iohannis care are două opțiuni: să-l promulge sau să-l conteste la Curtea Constituțională a României.

Potrivit deciziei de anul trecut a Parlamentului, alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de:

a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap.

b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora;

c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button