Coronavirus

CORONAVIRUS. LIVE. Şedinţă a Comitetului pentru Situații Speciale de Urgență. Ludovic Orban, ANUNŢURI despre STAREA DE ALERTĂ

 

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) s-a reunit în această seară.

Premierul Ludovic Orban a vorbit făcut primele declaraţii despre regulile pentru starea de alertă.

– La ora 24.00 încetează starea de urgență. Decizia este de a declara starea de alertă pentru a permite autorităților să ia în continuare toate măsurile.

– Cred că este pentru prima oară în istorie când se declară starea de alertă în România. Ca atare, vom face față unei situații noi și va trebui să ne comportăm responsabil, astfel încât să limităm răspândirea virusului. În acestă seară va trebui să luăm toate deciziile pentru a institui reguli și restricții pentru a le permite autoritățile să lupte în mod eficient cu virusul.

– În ultima săptămâna a existat o tendință de reducere a cazurilor active, iar numărul celor care s-au vindecat de COVID a fost mai mare decât al celor care au fost confirmați pozitiv. Am ajuns la acest rezultat cu efort enorm și le mulțumesc cetățenilor pentru modul exemplar în care au acționat, pentru responsabilitatea de care au dat dovadă, pentru respectul arătat față de semenii lor, prin aplicarea și respectarea măsurilor și a regulilor pe care le-am instituit

– Condiția indispendabilă a menținerii acestui trend rezidă în menținera corectă a acestei atitudini corecte şi responsabile din partea cetățenilor. Noi avem respeonsabilitatea să punem în practică toate masurile să reducem la maxim răspandirea virusului, dar rezultatul depinde de masura în care românii își vor menține atitudinea corectă avuta și pe perioada stării de urgentă.

– O dată cu instituirea stării de alertă și cu măsurile Comiterului pentru Situații de Uregență, vor exista și o serie de restrictii.

– Românii se vor putea deplasa în interiorul localităților. Deplasarea în afara localității va fi permisă pentru o serie importantă de motive. Acestea vor permite reluarea activității în condiții normale.

– Vor fi deschise spațiile comerciale de la stradă și cele cu o suprafață mai mică de 15.000 mp. Se va relua activitatea în frizerii, coaforuri, cabinete stomatologice.

– Se va relua activitatea în spitale, se vor elimina restricțiile la internări.

– Vor fi reluate anumite activități sportive în condiții bine reglementate.

– Situațiile de interacțiune între oameni se vor înmulți și aceasta va prespune o responsabilitate în plus a cetățenilor.

– Purtarea măștii, pastrarea distanțării fizice sanitare, respctarea regulilor la locul de muncă, în saptii comerciale.

– Românii să rămână în stare de veghe

Revenim în mometul în care Ludovic Orban va anunţa deciziile luate de CNSU.

 

FOTO: g4media.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button