Coronavirus

BRAȘOV. Condiții „horror” la Spitalul de Pneumoftiziologie. Dezvăluiri făcute de cadrele medicale devenite pacienți

 

BRAȘOV. Reacția Comitetului Director al Spitalului de Pneumoftiziologie: Se fac mereu igienizări și reparații

 

Actualizare

Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie, dr. Dan Moraru, ne-a răspuns că pregătește un comunicat de presă pe care îl va definitiva mâine cu membrii Comitetului Director.

—-

Condițiile insalubre în care stau pacienții cu COVID-19 internați la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov au fost dezvăluite, cu imagini elocvente, pentru „Libertatea” de către cadre medicale devenite pacienți în urma infectării cu noul coronavirus.

Întregul articol aici.

Pereții de la baie sunt scorojiți, chiuvetele abia se țin de perete, apa caldă vine doar din când în când, boilerul stă să explodeze, pe palier e o singură toaletă pentru 20 de bolnavi. Și cum diareea este efectul advers în cazul tratamentului cu medicamente antivirale… De altfel, pacienți asimptomatici, internați în așteptarea negativării rezultatelor, stau laolaltă cu cei cu simptome și se tem de reinfectare. „Mi-e frică să merg la duș. Acasă fac două dușuri pe zi, aici fac la două-trei zile. Într-o zi a fost toaleta stricată și au reparat-o pacienții. Am rămas ieri fără apă caldă la duș, după ce mi-am pus spuma pe mine. Stau și degeaba aici, fără simptome, cu o toaletă și o baie pe tot palierul. (…)  Ne simțim ca aduși cu forța într-un lagăr. De ce nu putem sta acasă? Ca să fie spitalele pline? Suntem doar niște numere într-o statistică”, spun cele două paciente, asistente medicale, care au făcut dezvăluirile.

În plus, mâncarea pe care o primesc nu le ajută cu nimic sistemul imunitar: „Dimineața ar fi bine să primim unt, dar primim margarină. Azi-dimineață am primit un triunghi de brânză și un deget de margarină și pâine”; „Mâncarea se face în bucătăria proprie a spitalului, spital cu ghilimele… Mic-dejunul e foarte sărac, arată de parcă deja ai terminat de mâncat. De șase zile nu am primit o legumă, un fruct, un iaurt. (…) Nu cred că sunt pretențioasă, nu mă așteptam oricum să fiu tratată ca la all inclusive, dar mă îngrozesc când deschid de curiozitate caserola aceea albă și aproape îmi dau lacrimile când o văd mâzgălită cu margarină și gem… (…) Norocul meu este că suntem aici în salon trei colege de suferință și ne ajutăm una pe alta cu ce mai primim de acasă”. Sunt și pacienți care nu au însă de unde să primească mâncare, având și restul familiei în carantină și trebuie să se hrănească cu ce primesc de la spital.

Am contactat și noi Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brașov, ai cărei reprezentanți spun că vor demara un control în acest caz. „Chiar dacă suntem în plină pandemie și e mai dificil acum, o să facem un control chiar de luni referitor la condițiile de acolo. Partea de curățenie curentă a suprafețelor evident că este obligatoriu să se facă riguros, nu doar în această perioadă”, a explicat inspectorul principal Anca Bâtiu, purtător de cuvânt al DSP Brașov. „Orice spital are o autorizație sanitară de funcționare, iar pentru punctele cu probleme aceasta se acordă în baza unui plan de conformare cu termene realiste și realizabile, după cum spune legea. Probabil că acest plan de conformare are termene care expiră acum și nu au reușit să mai facă reparațiile și igienizările”, a mai spus reprezentanta DSP.

Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie nu a oferit deocamdată un punct de vedere.

Sursa foto: Libertatea


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button