Coronavirus

CORONAVIRUS. „Trăiască libertatea”, în Cehia!

 

Deutsche Welle a anunțat că, după ce Tribunalul Administrativ din Praga a declarat ilegale limitările decise ca urmare a pandemiei de coronavirus, guvernul ceh a abolit rapid toate îngrădirile libertății de mișcare, ordonând și deschiderea granițelor.

„Începuse să ne deranjeze că nu putem ieși legal din țară”, au declarat, pentru sursa citată, activista pentru drepturile omului Anna Sabatova și soțul ei, Petr Uhl. Cei doi au o casă de vacanță în Germania, la 1,7 km de graniță, dar nu aveau voie să se deplaseze acolo. 

Ondrej Dostal, expert în legislația Sănătății, cel care a dat – cu succes – guvernul în judecată, a precizat pentru publicația Hospodarske Noviny: „Din perspectiva statului de drept democratic, am avansat iarăși câțiva pași”.

„Este o sentință foarte importantă, care îi arată executivului că trebuie să respecte legea și în vremuri de criză”, a punctat – pentru DW – ziaristul Petr Janyska, fost ambasador al Cehiei la Paris. 

În ce-l privește, premierul ceh Andrej Babis nu așteaptă mari schimbări: „Călătoriile în străinătate nu sunt decât teoretice… Nimeni nu vă va permite accesul într-o altă țară”.

Dintre statele vecine, doar Austria permite străinilor accesul pe teritoriul său, dar numai celor care au o dovadă că nu sunt infectați cu noul coronavirus, emisă cu cel mult patru zile în urmă.

Întreg articolul îl puteți citi AICI: https://www.dw.com/ro/cehia-tr%C4%83iasc%C4%83-libertatea/a-53261566


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button