Coronavirus

COVID-19. BRAȘOV. Peste 400 de verificări la domiciliu, în ultimele 24 de ore / O persoană a ajuns în carantină, pe banii ei

 

În județul Brașov sunt 174 de persoane în carantină și 279 sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

În acest context, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 433 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu, cu mențiunea că s-au verificat în mod repetat unele locații. Pentru nerespectarea acestor condiții, o persoană a fost sancționată contravențional și plasată în carantină instituționalizată, urmând a suporta costurile aferente.

De asemenea, de la ultima raportare s-au derulat aproximativ 500 de misiuni specifice, în cursul cărora au fost verificate peste 2.300 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, precum și pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 1/1999, privind regimul stării de urgență și stării de asediu, polițiștii și jandarmii au aplicat 282 de sancțiuni în valoare de aproximativ 285.000 de lei.

Efective de polițiști și jandarmi au însoțit 5 convoaie auto care au tranzitat județul.

Polițiștii brașoveni au verificat 6 societăți comerciale și 7 persoane fizice autorizate, sub aspectul respectării interdicțiilor pe timpul stării de urgență, fiind aplicată o sancțiune contravențională pentru fapte de natură economică, în valoare de 10.000 lei.

Autoritățile fac apel la cetățeni să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. De asemenea, solicită purtarea măștilor sau a altor mijloace de protecție a gurii și a nasului în toate spațiile publice.

Numărul TELVERDE este o linie telefonică alocată pentru informarea populației cu privire la COVID-19.

FOTO – INTERNET


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button