Coronavirus

CORONAVIRUS. „China trebuie să plătească”…

 

Mai multe mii de cetățeni din circa 40 de țării au introdus, în instanță, o acțiune colectivă împotriva Chinei, conducătorii țării asiatice fiind acuzați de neglijență în cazul crizei sanitare declanșată de noul coronavirus. Autorităților chineze li se reproșează că au încercat să ascundă amploarea epidemiei și urmările acesteia, fapt ce a propagat Covid-19 în întreaga lume. În plângere s-a specificat că suferința umană și prejudiciile economice sunt incalculabile. De asemenea, regimul de la Beijing este apelat pentru a relata ceea ce s-a întâmplat cu exactitate în China.

Acțiunea în instanță a fost introdusă luna trecută în Florida de către avocați americani, oamenii din diverse state solicitând despăgubiri de mai multe trilioane de dolari Chinei.

În paralel, așa cum a informat https://www.7sur7.be/, un ONG israelian, Shurat HaDin, are de gând să intenteze o acțiune colectivă în instanță împotriva Chinei, zilele următoare, tot pe tema noului coronavirus. Procesul va fi intentat tot în SUA, pentru că, așa cum s-a specificat, „multe alte țări sunt temătoare, din cauza puterii economice a Chinei”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button