Coronavirus

BRAȘOV. Managerul Maternității: Suntem în situație de război!

 

Dr. Mircea Preda, managerul Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie Brașov, a prezentat astăzi, într-o videoconferință susținută alături de Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean, care este situația din Maternitate, care sunt provocările și problemele cu care se confruntă.

„Situația nu e tocmai bună calitativ, să zic așa. Ca în toate spitalele, lumea este tensionată, suntem în situație de război, de criză, până se va intra în rutină cu toate cazurile mai durează”, a declarat dr. Preda.

El a dat asigurări că se fac toate eforturile pentru aprovizionare, pentru achiziția de materiale și echipamente de protecție – măști, mănuși, dezinfectanți: „Există stocuri pentru acestea și am luat legătura și cu Unifarm în acest scop”.
Managerul a anunțat că s-a implementat munca în ture săptămânale, pentru medici și asistente, astfel încât să se reducă riscul de răspândire a virusului prin expunere accidentală.

Ca să nu ne trezim că ne infectăm între noi și să rămânem fără personal. Medicii și asistentele lucrează o săptămână, apoi o săptămână-două stau acasă și lucrează colegii lor, astfel încât să reducem riscul de a ne infecta între noi și de-a infecta pacientele”.
În aceeași idee, dr. Preda a adresat o rugăminte insistentă ca pacientele să fie oneste și să declare încă de la venirea Ambulanței sau Triaj, dacă vin singure la spital, dacă au avut vreun contact cu vreo persoană cu această infecție virală sau sunt luate în evidență (izolare, carantină), la Spitalul de Boli Infecțioase sau la DSP, „ca să știm pe ce circuite mergem. Noi facem teste rapide la toate pacientele simptomatice care se prezintă în Maternitate, dar din păcate nu avem încă acel aparat de PCR care va ajunge în maxim patru săptămâni. Ar fi normal ca toate pacientele să fie testate și mai ales tot personalul. E metoda maximă de protecție, ca să nu ajungem să închidem spitalul!”

Alte declarații din videoconferință ale managerului Maternității:

„Mulțumim celor care s-au oferit să ne ajute, unele propuneri s-au materializat, altele urmează”.

„Avem două probleme majore:

Aprovizionarea: firmele cu care aveam contract prin acordul-cadru nu mai  pot să onoreze comenzile, în condițiile în care consumul de materiale a crescut fantastic.

Schimbarea protocolului de testare: acum noi nu putem să testăm pacientele simptomatice care nu sunt considerat cu risc crescut, nu îndeplinesc criteriile epidemiologice (nota red.: venite din zone galbene sau roșii de pandemie sau contact cu persoane infectate)”.

 

La rândul său, președintele CJ Brașov a amintit de alocarea resurselor financiare pentru achiziţionarea aparatului PCR pentru Maternitatea Braşov, subliniind că acesta va fi livrat abia peste patru săptămâni pentru că cererea pentru astfel de echipamente este extrem de mare. Totuşi, Adrian Veştea a dat şi o veste bună: „La Spitalul Judeţean este un echipament de biologie moleculară Real Time PCR, ceva mai mic, pus la dispoziţia unităţii sanitare de Universitatea Transilvania din Braşov, iar pe această cale ţin să le mulţumesc”. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button