Coronavirus

COVID-19 BRAȘOV. Discordie și fără coronavirus la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie

 

La Spitalul de Psihiatrie și Neurologie (SPCN) Brașov a ieșit la iveală faptul că există un confict între medici și conducerea unității spitalicești și chiar între cei din Comitetul Director. Directorul medical, dr. Daniela Marinescu, îl acuză pe managerul interimar, asist. univ. dr. Florin Nicușor Bîgiu, că are o atitudine sfidătoare și nu acceptă sfaturi de la ceilalți membri ai conducerii și ia singur decizii. În speță, directorul medical și alți medici nu sunt să de acord ca în spital să fie îngrijiți pacienți confirmați cu virusul COVID-19, invocând lipsa de specialiști, dar și de siguranță epidemiologică. Dr. Marinescu a trimis Comitetului Director și Consiliului de Administrație o adresă în acest sens, iar medicii au semnat o scrisoare deschisă (detalii aici: BRAȘOV. Medicii de la Neuro nu vor ca spitalul să devină unitate COVID-19. Scrisoarea deschisă…)

Într-un mesaj semnat „Un colectiv de medici din spitalul nostru” și trimis de pe adresa oficială a SPCN, a venit și replica:

1. Începând de acum 5 săptămâni ne-am preocupat să achiziționăm toate materialele pentru a fi pregătiți să tratăm pacienții neurologici cu COVID-19 și să protejăm personalul în contact: colegii neurologi care s-au confruntat în gărzi cu cazuri suspecte, au avut materiale de protecție la dispoziție, dovadă că acum în spital nu avem pacienți internați sau personal infectat.

2. Am organizat discuții zilnice sau la 2 zile în momentele de hotărâri importante, la raportul de garda, cerând părerea specialiștilor neurologi. La propunerea lor, s-a hotărât mutarea pacienților neurologici în clădirea separată a Bazei de Recuperare, lucru pe care îl pregătim și organizăm de 2 săptămâni, urmând să izolăm zone de acces și circuite complet separate, astfel încât să izolăm clădirea principala. De asemenea, pentru fiecare achiziție de combinezoane, măști, mănuși, ventilatoare și alte materiale, ne-am consultat cu colegii neurologi și cu alți specialiști…, fiind cu mult înaintea celorlalți colegi manageri ai altor spitale, că pregătire pentru această pandemie.

3. Cu bună credință, am declarat cele 16 paturi din terapie acuți ca arie care poate trata pacienți mai gravi și care are sursă de oxigen. Restul clădirii izolate, adică încă două secții, rămânând libere pentru a prelua pacienții deja tratați de Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumologie, stabilizați, ajutându-i să își reducă numărul de zile de spitalizare, pentru a prelua Infecțioasele noi pacienți.
Tot cu bună credință noi NU ne-am declarat FĂRĂ CORONAVIRUS, fiind conștienți că este imposibil acest lucru și că mai devreme sau mai târziu ne vom confrunta cu urgențe neurologice asociate cu COVID.

4. Tot cu bună credință am accelerat externarea pacienților subacuți și cronici, pentru a nu risca contaminarea lor, și toți au plecat acasă fără probleme, într-un mediu în care sunt în siguranță.

Toată starea de nemulțumire a început săptămâna trecută, când în urma conferinței de presă a domnului președinte al CJ Bv și a publicării sintezei numărului de paturi disponibile în Județul Brașov, am aflat că SCJUBv este non COVID  lucru care se va dovedi în timp imposibil) și că într-adevăr buna credință poate să se întoarcă împotriva spitalului pe care îl reprezint și a colegilor mei și să ne aducă în situația de a nu mai fi spital de suport, așa cum am fost de la început, ci să fim în situația de a prelua pacienți infectați imediat după Spitalul de boli infecțioase și după Spitalul de Pneumologie, ȘI ÎNAINTEA  UNOR SPITALE CARE AU SECȚII DE ATI, ADICĂ AU DOTARE, DAR STAU GOALE ȘI NU PRIMESC CORONAVIRUS.

Și atunci, DACĂ TOȚI CEI CARE LUCRĂM ÎN SĂNĂTATE, CARE DESERVIM POPULAȚIA ACESTUI JUDEȚ ȘI AȘA SPERIATĂ ȘI DEMORALIZATĂ, trebuie să ne unim forțele ȘI SĂ NU SABOTĂM UNII INTENȚIILE BUNE ȘI EFORTURILE CONSTRUCTIVE ALE CELORLALȚI.
         VĂ SPUNEM CĂ SUNTEM PREGĂTIȚI, DAR PENTRU A FACE FAȚă AVEM NEVOIE URGENTĂ DE DETAȘAREA DE 4 MEDICI SPECIALIȘTI ATI, MEDICI INFECȚIONIȘTI ȘI MEDICI INTERNISTI CARE SĂ NE AJUTE ÎN ACEASTĂ LUPTĂ. Noi cu bună credință AVEM LOCAȚIA, PERSONAL SUPERIOR, MEDIU ȘI AUXILIAR, DAR ESTE CORECT SĂ FIM SPRIJINIȚI DE COLEGII DIN ALTE SPITALE CARE NU SUNT AGLOMERATI, PENTRU A PUTEA OFERI POPULAȚIEI ÎN NEVOIE SERVICII MEDICALE DE MAXIMĂ CALITATE ÎN ACEASTĂ PANDEMIE CARE NE VA atinge într-un fel sau altul, mai devreme sau mai târziu PE TOȚI”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button