Coronavirus

Alexandru Rafila: „În două-trei săptămâni, am putea avea cel puţin 1.000 de cazuri pe zi”

 

Președintele Societății de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila, a susţinut aseară că în România se va ajunge la 1.000 de pacienţi infectaţi pe zi, chiar și cu aceste restricții dictate prin carantină totală.
Odată cu mărirea capacității de testare va crește și numărul de cazuri. Probabil că, în decurs de două-trei săptămâni sau poate chiar mai repede, o să schimbăm prefixul şi vom ajunge la cel puţin o mie de cazuri pe zi…Pentru situația de la Suceava care se va replica și în alte spitale mari trebuie să găsim soluții pentru că îngrijirea se face cu personal medical. Cred că trebuie să stabilim proceduri în care personalul medical asimptomatic să poată lucra în spital și eventual să fie cazați într-un hotel. Încă nu e implementată procedura. Personalul va fi împărțit în două trei echipe care nu se intersectează între ele și riscul de transmitere de la o echipă la alta scade. Un sistem 12/24 ore ar fi cel mai aplicabil”, a declarat Rafila la Digi24.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button