Coronavirus

CORONAVIRUS. SE ÎNCHID ŞCOLILE! Decizii de ultimă oră luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență!

 

Şcolile şi grădiniţele vor fi închise, la nivel naţional, în perioada 11 – 22 martie. Decizia a fost anunţată în urmă cu câteva minute. Declaraţiile privind măsurile drastice decise în această seară, pentru prevenirea răspândirii COVID-19 în România, pot fi urmărite AICI

Premierul Ludovic Orban a anunțat decizia de suspendare a cursurilor din învățământul preuniversitar, în perioada 11 martie-22 martie inclusiv, cu posibilitatea de prelungire.

Măsura de închidere nu se va aplica de mâine, ci de poimâine, pentru ca părinții să aibă timp să găsească o soluție în ceea ce privește supravegherea copiilor. De altfel, premierul recomandă ca angajatorii să-i lase să lucreze de la domiciliu pe angajații care au această posibilitate.

„Avem informații că mulți cetățeni români care au aflat de posibilitatea închiderii Lombardiei și-au făcut bagajele și au pornit spre România. Grija noastră este de a-i feri pe copii de orice risc de contaminare care ar putea apărea în cadrul cursurilor care se organizează la școală”, a spus Orban.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) este cel care a decis, în această seară, închiderea școlilor și grădinițelor. Decizii despre recuperarea cursurilor se vor lua ulterior.

De asemenea, vor fi sistate stagiile în spitale pentru cursanții școlilor postliceale. S-a decis şi sistarea programelor de studii privind schimbul de experienţă, până la data de 31 martie.

Se va analiza la nivelul Ministerului Educației dacă trebuie amânate simulările pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat. After-school-urile nu pot fi închise de minister, deoarece nu sunt sub coordonarea acestuia, după cum a explicat ministrul Monica Anisie.

În cazul învăţământului universitar, este autonomie universitară (vor lua decizii universităţile).

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, în cadrul conferinţei, că toţi furnizorii publici şi privaţi de transport de persoane sunt obligaţi să dezinfecteze maşinile. El a mai spus că se aprobă desfăşurarea activităţlor cu sub 200 de persoane, fără avizul DSP.

Toate instituțiile publice și private au obligația de a asigura la toalete prosoape, săpun și dezinfectant.

„Supermarket-urile, magazinele au obligația de a dezinfecta des cărucioarele, suprafețele, clanțele și de a lua măsuri pentru evitarea aglomerației, mai ales la casele de marcat”, a mai spus ministrul de Interne.

Operatorii feroviari sunt obligați să afișeze mesaje prin care românii care vin din Italia să fie informați că vor intra în carantină sau izolare pe teritoriul României. Vela a mai spus că a fost aprobată suspendarea sau interdicția introducerii de noi trenuri directe spre Italia din 12 martie până la 31 martie.

CNSSU a decis și suspendarea transportului rutier de persoane în trafic internațional pentru toate cursele spre Italia și din Italia începând cu data de 10 martie până pe 31 martie.

Ştire în curs de actualizare…

 

CITIŢI ŞI:

CORONAVIRUS. BRAȘOV. Toate evenimentele publice programate pentru această lună, anulate în Făgăraș! Ce se întâmplă la nivel de judeţ?! Hotărârea CJSU

CORONAVIRUS ROMÂNIA. Alte CAZURI confirmate ASTĂZI

CORONAVIRUS. Iată ce TRATAMENT BANAL dar EFICIENT este recomandat de specialişti pentru anihilarea virusului!!!

CORONAVIRUS. BRAȘOV. UPDATE. SURSE. DECIZIA privind ÎNCHIDEREA școlilor a fost luată. Va fi anunțată oficial în curând

CORONAVIRUS BRAȘOV. Atenție, sunt 4 persoane… Noutăți în exclusivitate!

CORONAVIRUS BRAȘOV. Anunțul DSP din această dimineață…7

BRAȘOV. CORONAVIRUS. Câte costume de protecție are Spitalul de Boli Infecțioase Brașov. Ar fi nevoie de cel puțin 6 pe zi

BRAȘOV. Pacientă internată cu suspiciune de coronavirus!

CORONAVIRUS. Aproape de BRAȘOV! Al 15-lea caz din România!

CORONAVIRUSUL, și în Guvernul României?!…

CORONAVIRUS ROMÂNIA. Solicitarea Gabrielei Firea! Ar putea fi pusă în aplicare chiar de astăzi…

CORONAVIRUS ROMÂNIA. Măsuri severe!

CORONAVIRUS BRAȘOV. Situația la zi!

CORONAVIRUS ROMÂNIA. Patru cazuri într-o singură zi. Situația la BRAȘOV

CORONAVIRUS. Ultimele informații din Brașov și pe plan național! UPDATE. Încă un român infectat!

CORONAVIRUS ROMÂNIA. Al 7-lea caz!

CORONAVIRUS ROMÂNIA. Ultimele noutăți! Trei din cele 6 persoane infectate…

BRAȘOV – CORONAVIRUS. A crescut numărul persoanelor autoizolate la domiciliu! Situația la nivel național…

CORONAVIRUS. MĂSURĂ DURĂ luată… / Părere de specialist privind situația din România

CORONAVIRUS. Un nou caz confirmat. Primul oraş din România care ar putea INTRA în CARANTINĂ. UPDATE. Reacţia Direcţiei de Sănătate Publică

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button