Eco

Sigur nu știai: 5 lucruri imposibil sau foarte greu de reciclat

 

Încălzirea globală este deja o certitudine, iar vina pentru schimbările climatice din ultimele decenii o poartă omul. Vrei, nu vrei, te numeri și tu printre cei ce se fac responsabili de modificările bruște ale vremii și de anomaliile meteorologice care se înregistrează tot mai des. Comunitatea internațională încearcă din răsputeri să ia măsuri care să combată acest pericol, dar transformări vizibile se vor produce numai atunci când problema va fi înțeleasă complet la nivel de individ. Te întrebi, desigur, ce poți tu să faci în acest sens, dacă acțiunile tale pot influența în bine problema. Ei, bine, una dintre cele mai simple contribuții pe care le poți aduce este reciclarea corectă a gunoaielor. Dacă vrei să faci un pas mai departe, poți renunța definitiv la folosirea unor produse care nu sunt biodegradabile, înlocuindu-le cu alternative mai prietenoase cu mediul.

Iată, în continuare, câteva exemple de obiecte imposibil de reciclat care te vor face să te gândești de două ori înainte de a arunca ceva la coșul de gunoi:

1. Tacâmurile de unică folosință

La petreceri sau în vacanțe, le folosești fără să te gândești cât de nocive sunt. Cât de mult rău pot să facă niște biete furculițe? Nu, nu este de ajuns faptul că le arunci la un tomberon oarecare. Aceste obiecte se descompun în sute de ani, așa că cel mai bine ar fi să renunți definitiv la ele!

2. Scutecele

Sunt foarte periculoase pentru mediu, întrucât sunt folosite pe scară largă de părinții din toată lumea. Multe dintre scutecele pe care le cumperi pentru bebelușul tău conțin inclusiv plastic. Mai mult, în combinație cu materiile organice devin imposibil de descompus. Există, însă, și scutece biodegradabile, așa că nu ar fi rău să te gândești serios la această soluție.

3. Periuțele de dinți

Banalele periuțe de dinți din plastic rămân intacte chiar și după foarte mult timp. Ele nu se pot descompune nici în 1000 de ani. De ce sunt acestea un pericol pentru atât de mare pentru omenire? Pentru că folosim miliarde de astfel de produse anual. Imaginează-ți câte tone de plastic nedegradabil se acumulează în scoarța pământului din cauza lor! Dacă este colectat corespunzător, acest material poate fi topit și refolosit pentru a fabrica alte produse. Folosește tomberoane de la arli.ro pentru o reciclare corectă!

4. Paiele din băuturi

Cum, și ele? Desigur! Paiele de plastic din care sorbim vara băuturile preferate sunt, de asemenea, toxice pentru mediul înconjurător. Acestea au o viteză de descompunere foarte lentă. Din acest motiv, se acumulează în mări și oceane. Sigur ai văzut și tu la televizor sau pe internet imagini dureroase cu broaște țestoase, foci, balene sau păsări în care s-au găsit urme de plastic. Mai grav este că acesta reintră pe această cale în lanțul alimentar uman.

5. Paharele de cafea

E una dintre cele mai mari plăceri ale tale: să îți cumperi cafeaua de la chioșcul din colț și să o bei în drumul spre serviciu. Într-adevăr, par fabricate din carton, dar știi câte tipuri de plastic au în componență?

În concluzie, stă în puterea ta să alegi materiale biodegradabile sau să le refuzi pe cele nocive. Iar dacă acest lucru este imposibil, măcar reciclează-le corect, pentru că viitorul Pământului depinde și de tine!

sursa foto – pixabay.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button