Politic

Ministrul Mediului solicită demiterea șefei Gărzii Naționale de Mediu… Ce a cerut legat de BRAȘOV?!

 

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, consideră necesară demiterea șefei Gărzii Naționale de Mediu, Gabriela Dorojan, pe fondul gravelor probleme de poluare cu care se confruntă Capitala, Brașovul, dar și alte zone urbane din România.

Ministrul solicită și un plan de acțiuni de monitorizare și control pe care instituţia le-a dispus în perioada 2014 – 2019 pentru trei aglomerări urbane, respectiv Braşov, Bucureşti şi Iaşi.

Redăm postarea de pe contul de Facebook a ministrului:

„În urma discuțiilor avute în ultima perioadă cu doamna Comisar General, Gabriela Dorojan, am convenit de comun acord că este oportună încetarea calității sale de Comisar General al Gărzii Naționale de Mediu, propunere ce va fi avansată către Guvernul României.
Având în vedere prevederile legale privind organizarea şi funcţionarea Gărzii Naţionale de Mediu, prin care Comisariatul General îndrumă şi controlează activitatea tuturor comisariatelor judeţene şi desfăşoară acţiuni operative pe întreg teritoriul ţării, elaborează şi asigură realizarea strategiei de inspecţie şi control pentru GNM, iar prin conducerea şi structurile sale urmăreşte modul de realizare a atribuţiilor încredinţate comisariatelor judeţene şi stabileşte toate măsurile operative pentru optimizarea activităţii de control, am solicitat în această dimineață Comisariatului Național al Gărzii de Mediu să îmi pună la dispoziție planul de acțiuni de monitorizare și control pe care Garda Națională de Mediu le-a dispus în perioada 2014-2019 pentru 3 aglomerări urbane: Brașov, București și Iași, precum și raportul detaliat privind gradul de implementare al măsurilor prevăzute în cele 3 planuri de calitate a aerului.
Vreau să îi asigur pe toți românii, indiferent de județul în care locuiesc, că atât timp cât voi fi în funcția de ministrul al Mediului, Apelor și Pădurilor, vor avea în mine un aliat și îmi voi desfășura activitatea cu bună credință, în interes public, transparent și fără jumătăți de măsură!
Reducerea poluării, îmbunătățirea calității aerului și creșterea calității vieții rămân obiective fundamentele ale acestui mandat!”.

Gabriela Dorojan a fost numită în funcţia de comisar general al GNM, cu rang de secretar de stat, la începutul lunii martie 2018, prin Decizia nr. 109/2018.

CITIȚI ȘI:

BRAȘOV. George Scripcaru se arată preocupat de poluarea din oraș! Ce a declarat primarul?…

BRAȘOV – ALARMANT. „Cel mai poluat aer…

Ialomițianu: „Brașovul, în TOPUL RUȘINII, al celor mai poluate orașe din România”!!!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button