Expres

BRAȘOV. Mai multe acțiuni de control, în câteva ore, pe linie rutieră, de ordine publică și pentru combaterea infracțiunilor silvice

 

Polițiștii brașoveni au desfășurat mai multe acțiuni, ieri, atât pe linie rutieră, cât și pentru combaterea diverselor infracțiuni și a faptelor antisociale.

O astfel de acțiune a fost desfășurată de agenții Poliției Municipiului Brașov, în intervalele orare 06.00 – 10.00 și 18.00 – 21.00, când au fost legitimate 257 de persoane și au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 13.700 lei.

La activitate au participat 90 de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov, Biroului de Investigații Criminale Brașov, Serviciului Criminalistic Brașov și Biroului Județean de Poliție Transporturi Brașov.

De asemenea, între orele 19.00 și 21.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov și Serviciului Rutier Brașov au organizat și desfășurat o acțiune pentru depistarea șoferilor care parchează fără drept pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități. Pentru astfel de nereguli, echipajele au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 3.000 lei.

O a treia acțiune a avut loc în intervalele orare 05.00-08.00 și 17.00-20.00, pe linia combaterii delictelor silvice și a nerespectării regulilor de circulație de către participanții la traficul rutier. Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Rutier Brașov și de la subunitățile din mediul rural și urban au participat la controale.

„Cu ocazia activităților desfășurate au fost constatate 3 infracțiuni la regimul circulației, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 25.330 lei, fiind reținute 5 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost confiscate cantități de material lemnos, după cum urmează: 4.45mc cherestea rășinoase și 5.48 mc lemn de foc, în valoare de aproximativ 4.000 lei”, a informat purtătorul de cuvânt al IJP Brașov, agent Nadia Olaru.

Controale și în Săcele

Tot ieri, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Săcele au desfășurat o acțiune pe raza localității, pe linie rutieră și silvicultură.

Echipajele au verificat 50 de autovehicule și au testat din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat 37 de conducători auto.

De asemenea, au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 3.550 lei și au reținut 3 permise conducere pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În prima parte a acțiunii, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat în vârstă de 52 ani, din municipiul Brașov, care conducea o autoutilitară pe bulevardul George Moroianu din Săcele, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conform etilotestului, șoferul avea 0,58 mg/l alcool pur. În consecință, el a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, cadrele de poliție, în colaborare cu organele competente, au verificat o societate comercială amplasată pe raza municipiului Săcele, pe linia respectării prevederilor legale în materie de deținere de material lemnos, iar pentru neregulile găsite a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 3.000 lei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button