Expres

Raportul pensionari/salariați e bun la BRAȘOV. În Teleorman însă…

 

În judeţul Braşov, raportul dintre numărul de pensionari şi numărul de salariaţi s-a menținut în trimestrul II din 2019 la același nivel din primul trimestru, arată datele publicate de Direcţia Judeţeană de Statistică Braşov. Concret, sunt opt pensionari la 10 salariați. Cu toate acestea, județul nostru a coborât o poziție în clasamentul național.

Raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat în trimestrul al II-lea 2019 şi cel al numărului mediu de salariaţi a fost de 8 pensionari la 10 salariaţi. Astfel, judeţul Braşov ocupă locul al nouălea din ţară, după Municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Timiş, Sibiu, Cluj, Arad, Iaşi şi Constanța”, subliniază DJS Braşov. 

În profil teritorial, raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaților a fost de 9 la 10, prezentand variații semnificative de la doar 4 pensionari la 10 salariați în județul Ilfov, la 16 pensionari la 10 salariați în județul Teleorman.

În trimestrul al II-lea (T2) din 2019, numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a fost de 146.031 persoane, mai mic cu 250 persoane decât cel înregistrat în trimestrul I 2019 şi mai mare cu 504 persoane, comparativ cu T2 din 2018.

Locul al III-lea pe țară la pensia medie

Totodată, pensia medie lunară de asigurări sociale de stat a fost de 1.415 lei, mai mare cu 7 lei decât cea înregistrată în trimestrul I 2019 (1.408 lei) şi mai mare cu 10,5% față de trimestrul II 2018 (1.280 lei).

„Indicele pensiei medii reale față de trimestrul precedent, calculat ca raport între indicele pensiei medii de asigurări sociale de stat şi indicele prețurilor de consum a fost de 99,1%. Indicele pensiei medii reale faţă de trimestrul IV 2018, calculat ca raport între indicele pensiei medii de asigurări sociale de stat şi indicele preţurilor de consum a fost de 106,3%”, precizează DJS Braşov.
Raportul dintre pensia medie de asigurări sociale de stat şi câştigul salarial mediu net a fost de 45,9% (comparativ cu 47,8% în trimestrul precedent).

În topul pensiei medii de asigurări sociale de stat, județul Braşov ocupă locul al treilea, după județul Hunedoara (1.545 lei ) şi Municipiul Bucureşti (1.506 lei).

În profil teritorial, pensia medie de asigurări sociale de stat a variat cu discrepanțe semnificative, ecartul dintre valoarea minimă şi cea maximă fiind de 597 de lei (948 lei în județul Botoşani față de 1.545 lei în județul Hunedoara).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button