Politic

BRAȘOV. Situația podurilor peste Olt

 

Am scris astăzi într-un material anterior despre faptul că podurile peste Olt, cel mai important râu care străbate județul Brașov, sunt mai vechi de o jumătate de secol și grav afectate de inundații și intemperii.

În 2019, administrația județeană reabilitează, modernizează sau construiește de la zero podurile de pe cursul Oltului

La acest moment, Consiliul Județean Brașov se ocupă de întreținerea următoarelor poduri:

• Podul de la Podul Olt (Hărman). Aici se va construi un pod nou, iar până în prezent CJ Brașov a realizat documentația DALI. Valoarea estimată pentru execuție este de 19.440.480 lei.

• Podul de la Arini este corespunzător din punct de vedere tehnic și CJ Brașov face în acest an lucrări de întreținere curentă.

• Podul de la Măieruș este din lemn și a suferit degradări în urma inundațiilor din 2018. În acest an va fi reparat, fondurile fiind asigurate din bugetul județului Brașov. Administrația județeană caută soluții de finanțare în vederea construirii unui pod nou cât mai repede cu putință.

• În privința podului de la Crihalma, CJ Brașov a început încă din 2017 demersurile pentru refacerea lui, realizând studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, după care în 2018 a finalizat cu succes demersurile pentru predarea lucrării către Compania Națională de Investiții. În prezent, se lucrează la reconstruirea podului.

• Podul de la Hălmeag se reconstruiește printr-un proiect al Consiliului Județean Brașov finanțat prin PNDL II.

• Podul de la Voila este un alt obiectiv de investiții deosebit de important pentru dezvoltarea economică a județului, dar și pentru asigurarea accesului forțelor armate ale MApN și ale NATO la poligonul Cincu. Consiliul Județean Brașov a făcut proiectul tehnic și are finanțarea asigurată. Prin Programul Național de Dezvoltare Locală se asigură pentru acest obiectiv de investiții suma de 14.716.520 lei, iar din bugetul județului Brașov s-a alocat suma de 1.311.340 lei. Documentația a fost aprobată, iar data depunerii ofertelor va fi 28 octombrie 2019.

Podul de la Augustin – Baraolt va fi refăcut în cadrul proiectului POR 2014-2020 de modernizare a drumului interjudețean Covasna – Brașov, pe care Județul Brașov îl derulează în parteneriat cu Județul Covasna. Execuția acestui pod costă 18.075.880 lei, documentația fiind încărcată în SEAP.

citiți și

 BRAȘOV. Despre reabilitarea podurilor istorice peste Olt. GALERIE FOTO și VIDEO


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button