112

Polițiști din plastic

 

Este foarte greu de privit filmarea de pe o stradă din Galați, ce arată o copilă de vreo 14 ani stând pe trotuar, cu un aer pierdut, plină de sânge pe picioare, iar lângă ea o mașină de Poliție (sau, mai degrabă de poliție, că nu merită majuscula în acest caz) unde se aflau o polițistă și un polițist care o priveau nepăsători, de parcă ar fi fost o bucată de lemn. În jur se strânseseră oameni, care o întrebau pe fată ce a pățit, voiau să sune la 112, la Salvare, îi spuneau cu blândețe, compasiune – realizând că aceasta e în stare de șoc – că nu-i de glumă, că trebuie să ajungă la spital, o femeia a mângâiat-o… Fiecare încerca să ajute, cu două excepții: polițiștii, care nici măcar nu au catadicsit să coboare din mașină. Stăteau acolo, dezumanizați, privind ușor plictisiți la fata plină de sânge și la ceilalți oameni de pe trotuar… Scena are un aer suprarealist, iar cei doi polițiști – un el și-o ea, oameni tineri – par făcuți nu din carne, oase, sânge, ci din plastic. Un plastic inert, fără suflet într-însul. „Siguranță și încredere”? Sloganul ăsta al Poliției Române pare, în acest caz, o glumă sinistră.

„Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Galați este abilitat să comunice următoarele: Conducerea IPJ. Galați a dispus, încă de ieri, declanșarea cercetării disciplinare față de cei doi polițiști, la finalizarea căreia vor fi dispuse măsurile legale care se impun”. Asta e reacția șefilor celor doi polițiști. O reacție seacă, în limbaj de lemn, fără urmă de umanitate. O reacție tot de plastic. Sau cum e sacul, așa și peticul…

O prietenă și consăteană a Luizei Melencu (fata de 18 ani dispărută încă de la jumătatea lui aprilie și, se pare, victimă și ea a monstrului din Caracal) a rupt relațiile cu prietenul ei, din cauză că, spune ea, „devenise gelos și mă bătea”. Departe de a se împăca măcar cât de cât de cât cu situația, acesta a început s-o amenințe că o omoară, iar într-o zi a încercat să spargă ușa casei unde locuia fata. Aceasta a telefonat la 112. După o oră, văzând că nu vine nimeni, a mai apelat o dată la 112. A apărut, în fine, un echipaj de poliție, după vreo oră și jumătate. „Polițiștii care au venit erau supărați că am sunat de două ori. Se răsteau la mine: vrei să îți dăm amendă? De ce suni de două ori?”, povestește fata.

În schimb, foarte „scrofuloși la datorie” vorba lui Pristanda, polițiștii s-au repezit să-l amendeze pe un cetățean vinovat de a fi „aruncat cu două ouă crude” (wow! dacă erau fierte se schimba calimera?) în poarta casei monstrului din Caracal, pe un altul care, în fața aceleiași case „a tulburat ordinea și liniștea publică prin strigăte” și pe încă doi, vinovați de „proferarea de injurii” în același loc.

Sincer, decât cu asemenea polițiști din plastic, mai bine lipsă!

P.S. „Am vorbit cu fata și a spus clar că nu a fost violată” – directorul adjunct al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați.

„Pot confirma că victima le-a spus celor de pe Salvare că a fost violată” – directorul Serviciului de Ambulanță Județean Galați


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button