Sport

Sala Polivalentă din Tg. Secuiesc poartă numele unui mare handbalist care are legătură şi cu BRAŞOVUL!!! Vezi foto…

  • kicsid1.jpg
  • kicsid2.jpg
 

Despre Sala Polivalentă din Tg. Secuiesc, construită în anul 2007, se spune că este una dintre cele mai moderne din România.

De câteva zile aceasta poartă numele lui Gabor Kicsid, un glorios handbalist român de etnie maghiară, medaliat cu argint olimpic la Montreal, în 1976, şi cu bronz olimpic, la München, în 1972. De asemenea, el este şi dublu campion mondial cu reprezentativa „tricoloră” de seniori, în Franţa (1970) şi RDG (1974).

Aşa cum se observă din imagini, Gabor Kicsid a fost prezent la festivitatea organizată în onoarea sa la Tg. Secuiesc, alături de alte personaje de legendă din handbalul masculin românesc, precum Cristian Gaţu, Ştefan Birtalan ori Radu Voina.

Născut pe 2 aprilie 1948, la Imeni, în judeţul Covasna, Gabor Kicsid a făcut liceul în Braşov, la „Unirea”. Apoi, după încheierea activităţii competiţionale, el a fost comandantul Asociaţiei Sportive Armata (ASA) Braşov, specializată pe sporturi de iarnă.

De curând, pentru o perioadă scurtă de timp, Kicsid a ocupat funcţia de director tehnic al echipei de handbal feminin Corona Braşov.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button