Expres

Bucătarii BRAŞOVENI au luat „crema” premiilor la GastroPan

 

Potrivit paginii web a evenimentului, care a avut loc la finele lunii la Arad, în cadrul concursurilor GastroPan 2019 – secțiunea gastronomie s-a premiat cel mai reuşit, apetisant, elegant, estetic şi sănătos platou culinar pregătit individual şi în echipă, precum şi cele mai uimitoare creaţii artistice ale celor mai talentaţi sculptori în fructe şi legume. 

Podiumul complet pe echipe

La categoria platou culinar, participanții care au concurat individual au avut sarcina de a pregăti un platou festiv pentru opt persoane, pe bază de carne, cu trei piese de bază, trei garnituri, trei sosuri și o salată, precum și un desert de restaurant pentru 2 persoane. Echipele de bucătari, în afară de platoul festiv și desertul de restaurant, au avut de pregătit și un platou cu un preparat tradițional românesc pentru patru persoane și o porție montată pe o farfurie. 

La categoria Platou festiv pregătit de către o echipă de bucătari câştigătoarea a fost echipa formată din Sabina Gabor și Alin Negoi, bucătarii unui hotel -restaurant de prestigiu din Brașov. Bucătarii au prezentat un platou cu diverse preparate sofisticate precum „savarină” din piept de pui, jeleu din suc de morcov cu portocală, mușchiuleț de căprior, terină din mușchi de vită cu ficat de rață, panna cotta din brânză de capră cu roșii pe biscuiți din roșii cu cremă de măsline, dovleac copt cu piept de rață deshidratat sau pateu din mix de ciuperci. 
Preparatul tradițional românesc pregătit de echipă era un preparat inspirat de o rețetă din Delta Dunării și poartă numele de fantezie „pește munte-mare”, fiind un preparat din calcan de Marea Neagră și păstrăv din Țara Bârsei. 
Desertul de restaurant al echipei a fost un desert pe bază de nucă, caramel și ciocolată, jofră pe tartă din salam de biscuiți, „coji de nuci” umplute cu cremă de brânză și busuioc, cornuleț cu osânză de porc, umplut cu pastă din rahat și lămâie și fructe proaspete.

Tot podiumul la echipe a fost ocupat de bucătari din judeţul Braşov, ca şi două locuri II la individual.

Lista câştigătorilor:

Locul I (individual): Gheorghe Ciutacu – Sibiu

Locul I (echipă): Sabina Gabor, Alin Negoi– Brașov

Locul II (individual): Cosmin Bogdan – Brașov

Locul II (individual):  Marinică Vasilică  Bejenaru – Bran

Locul II (echipă): Sergiu Mihai Vițelaru, Florin Iulian Ciobanu – Brașov

Locul III (individual): Cristian Cicalău– Arad

Locul III (individual):  Robert Toth – Arad

Locul III (echipă): Marinică Vasilică Bejenaru, Paul Andrei Antochi – Bran

La categoria Sculptură în legume și fructe, unde concurenţii au avut sarcina de a sculpta piese artistice din fructe şi legume având tematica „Păsări și flori”, câştigători au fost Manea George din Constanța şi Verdeș Liliana din Alba Iulia.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button