Politic

[ViDEO] BRAȘOV. A fost semnat protocolul de colaborare dintre Consiliul Județean și ROMATSA pentru operarea Aeroportului Internațional Ghimbav

 

Imediat după votul aprobator al consilierilor județeni în ședința extraordinară care a avut loc vineri, a fost  semnat protocolul de colaborare dintre administrația publică județeană Brașov și RA ROMATSA (Administraţia Naţională a Serviciilor de Trafic Aerian), un pas important în realizarea apoi funcționarea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav. 

Discuțiile pe această temă au început cu mai bine de un an în urmă, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, precizând că ROMATSA va asigura servicii suport pentru dezvoltarea şi operarea viitorului aeroport.

„Este un moment extrem de important, pentru a avea siguranța că serviciile de radio navigație pentru aeroportul de la Brașov vor fi făcute împreună cu specialiștii singurului operator pe care îl are România, ROMATSA. Semnarea acestui protocol dintre Județul Brașov și Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian, al cărui obiect este asigurarea serviciilor suport pentru dezvoltarea și operarea viitorului Aeroport Internațional Brașov – Ghimbav, este rezultatul multor ore de muncă, duse în ultimii aproape trei ani, dar și dovada că acest proiect va avea finalitate. Le mulțumesc celor care au crezut în reușita acestui proiect și care s-au luptat pentru fiecare pas spre realizarea lui. Și nu în ultimul rând, îi mulțumesc domnului Mircea Boștină, directorul general RA ROMATSA, pentru cuvintele frumoase, pentru încredere și susținere”, a declarat Veștea.

Conform protocolului, cele două părţi se vor ocupa de proiectarea şi realizarea infrastructurii, dar şi a procedurilor pentru asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană. ROMATSA va asigura serviciile de trafic aerian, comunicaţiile aeronautice, de navigaţie şi de supraveghere în domeniul aeronautic. Tot ROMATSA va asigura şi serviciile meteorologice, informarea aeronautică şi va coordona serviciile de căutare şi salvare.

„Acest proiect este important nu doar pentru Brașov, ci pentru România. De 52 de ani nu s-a mai deschis un aeroport nou la noi în țară. Mă bucur să văd această echipă tânără, dinamică, dând restart la acest proiect, dar care a adus și un suflu nou, în frunte cu președinte Adrian Veștea. Prin construirea acestui aeroport la Brașov, efectele benefice se vor vedea în curând pentru toată regiunea. Ne dorim ca Aeroportul Internațional Brasov-Ghimbav să devina realitate foarte rapid, pentru că ROMATSA îl susține întru totul”, a precizat Mircea Boștina, director general RA ROMATSA, la semnarea protocolului în plenul CJ Brașov.

Oficialul a subliniat că este atașat de acest proiect și pentru faptul că a fost pilot timp de 40 de ani, fiind martor la dezvoltarea tuturor aeroporturilor din țară, iar pe de altă parte, venind la Brașov cu alte categorii de aviație, era o încântare pentru el peisajul văzut de sus: „Am văzut crescând toate aeroporturile din România și știu cât de frumos se dezvoltă orașele în care acestea există. Ca exemple dau Iași, Cluj, Timișoara”. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button