Economic

Brașov. Contribuabilii pot plăti de mâine impozitele locale pentru anul 2019

 

Contribuabilii brașoveni pot plăti, începând din 8 ianuarie, impozitele locale aferente anului 2019, a anunțat Primăria Brașov. Cei care își vor plăti impozitul până în data de 31 martie vor beneficia de bonificația de 5%.  

„Având în vedere că termenul limită pentru a beneficia de reducerea de 5% este 31 martie, precum și că există posibilitatea de a plăti electronic, precizăm că nu este necesar să se plătească în primele zile sau, în cazul în care există cetățeni care doresc să facă acest lucru, le recomandăm să apeleze la metoda de plată online, pentru a reduce aglomerația de la casierii. Plata online se va putea face începând cu 14 ianuarie, pe portalul Primăriei Brașov, brasovcity.ro – pentru cei care au cont sau, după primirea înștiințărilor de plată, prin folosirea cheii de securitate unice, existente pe fiecare înștiințare – sau pe ghiseul.ro. Anul trecut, Consiliul Local a aprobat actualizarea impozitelor locale cu aproximativ 10% în cazul clădirilor și cu aproximativ 15% în cazul mașinilor. Această actualizare se va resimți mai mult în cazul celor care dețin locuințe cu suprafețe mari și a celor care dețin autoturisme cu capacitate cilindrică mare. Aceste impozite nu au mai fost modificate din anul 2010. În continuare posesorii de autoturisme electrice nu plătesc impozite pentru acestea, iar deținătorii de autoturisme hibrid sunt scutiți cu 95% din valoarea impozitului datorat”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov. 

Plata se va putea face la cele trei casierii ale Direcției Fiscale, inclusiv cu cardul. Astfel, brașovenii vor putea plăti pe Str. Dorobanților nr. 4 (la sediul Direcției Fiscale). Aici, programul este următorul: luni, marți, joi, vineri: 08:00 – 16:30 și miercuri: 08.00 – 18.30. Cetățenii au la dispoziție nouă casierii, sistem de emitere a unui bon de ordine și un spațiu de așteptare mult mai mare, după ce Centrul de Informații pentru Cetățeni al Direcției Fiscale a fost mutat într-un spațiu nou. Totodată, ei vor mai putea achita dările la Agenția Fiscală de pe str. Lungă nr. 14 și la Agenția Fiscală de pe Str. Turnului nr. 5, unde au la dispoziție două casierii, respectiv o casierie.

Cât vor achita brașovenii?

Brașovenii, persoane fizice, care dețin locuințe în zona A, în suprafață de 64,2 mp, vor achita un impozit de 219 lei; cei din zona B, în suprafață de 49,34 mp, vor plăti 161 lei; cei din zona C, în suprafață de 50,65 mp, vor achita 142 lei, iar cei din zona D, în suprafață de 43,8 mp, vor plăti 117 lei.

Contribuabilii care au terenuri în zona A, în suprafață de 500 mp, vor achita un impozit de 519 lei; cei din zona B – 391 lei; cei din zona C – 262 lei, iar cei din zona D – 123 lei.

De asemenea, brașovenii care dețin autoturisme având capacitatea cilindrică de 1390 centimetri cubi vor plăti un impozit de 77 lei; cei care au mașini cu capacitate de 1896 cmc vor achita 246 lei; cei care au autoturisme cu capacitatea de 2143 cmc vor plăti 1.083 lei, iar cei care au mașini cu capacitatea de 3179 cmc vor achita 6.348 lei.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button