Sport

UEFA a răspuns acuzațiilor aduse de Gică Hagi

 

Forul oficial al fotbalului european a răspuns la acuzațiile dure aduse de Gică Hagi acum câteva zile, în ce privește faptul că România nu are nici măcar o echipă calificată direct în grupele UEFA Champions League. Hagi a avut o reacție furibundă în cadrul unei conferințe de presă în care a criticat vehement modul de repartizare al echipelor din Europa în grupele UEFA Champions League și nu numai.
Domnilor, suntem o țară care a avut reprezentante în Europa de când ne știm noi. Echipele din Spania, Germania, Anglia, care sunt puteri ale fotbalului, au patru echipe! Patru! Noi cerem una! Campioană trebuie să se ducă direct în Champions League. Locul doi, în Europa League, ca să putem deveni și noi competitivi. Mi-am spus o părere de-a mea despre fotbalul românesc, pentru că dacă noi nu ne batem, atunci ei nu ne dau nimic. Pentru mine e discriminare“, declara Hagi.
Iar cotidianul Gazeta Sporturilor a fost cel care a și cerut un răspuns oficial din partea forului de la Nyon, Elveția, răspuns care nu a întârziat să apară în cotidianul de mai sus:
„Formatul competițiilor UEFA și lista de acces a cluburilor pentru perioada 2018-2021 au fost rezultatul unui proces de consultare amănunțită cu toți actorii din fotbal, inclusiv cu toate cele 55 de asociații naționale, cluburi și ligi. Reformele pentru ciclul 2018-2021 au arătat cum competițiile noastre de cluburi funcționează încât să se păstreze următoarele principii:
– Au fost reținute drepturile tuturor asociațiilor și cluburilor de a concura în competiția de elită a cupelor europene.
– Se păstrează solidaritatea și piramida fotbalului, precum și modelul european de calificare.
– Formatul și sistemul adoptate produc mai mulți bani pentru cluburi”.

Ultima dată când România a avut o echipă în grupele UEFA Champions League se întâmpla în 2013, prin Steaua București, pe atunci, actuala FCSB. România a avut 4 sezoane la rând o echipă direct în grupele UCL, între 2009 – 2012, prin Unirea Urziceni, CFR Cluj, Oțelul Galați și din nou CFR. Acum însă, România a căzut atât de jos în clasamentul coeficienților, încât va trebui să joace 4 tururi preliminare pentru a ajunge la „masa bogaților”. Campioana va intra așadar din primul tur preliminar și va disputa 8 meciuri pentru a intra în grupe. Mai grav, acum nici vicecampioana nu mai are acces către tururile preliminare Champions League. Reamintim că în acest sezon, România nu are nici o reprezenantă în grupele vreunei competiții europene, după ce FCSB și CFR Cluj au pierdut în play-off-ul Europa League, cu Rapid Viena și Dudelange.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button