112

BRAȘOV. EXCLUSIV. Condamnare definitivă pentru bărbatul care a violat o adolescentă în ziua de Paște

 

Bărbatul în vârstă de 34 de ani acuzat că a violat o adolescentă în vârstă de 17 ani, din Predeal, chiar în prima zi de Paşte, într-o casă aflată în construcţie în Codlea, judeţul Braşov, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Brașov.

Individul va avea de executat 7 ani de închisoare pentru violnul din luna aprilie.

La această perioadă se adaugă un rest de 318 zile de închisoare rămas neexecutat dintr-o pedeapsă de 8 ani de închisoare explicată prin sentinţa penală nr. 325/2014 pronunţată de Judecătoria Miercurea Ciuc şi rămasă definitivă prin necontestare la data de 1 martie 2014.

La Judecătoria Brașov, instanța adăugase un rest de pedeapsă de 684 de zile, dar inculpatul a avut noroc ca magistrații Curții de Apel Brașov să-l micșoreze la 318 zile. De asemenea, din pedeapsa finală de 7 ani și 318 zile va fi scăzută perioada petrecută de bărbat în stare de reţinere şi arest preventiv, respectiv din 9 aprilie – la zi.

Florin Tronar fusese trimis în judecată pentru viol şi lipsire de libertate în mod ilegal, dar a fost condamnat doar pentru prima infracţiune.

Ca pedeapsă complementară, magistraţii au dispus interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la eliberare, a dreptului de a se apropia la mai puţin de 50 de metri de victimă.

Pe latură civilă, inculpatul va avea să-i plătească adolescentei violate daune morale de 100.000 de euro (echivalent în lei la cursul BNR din data plăţii).

Potrivit datelor oferite de reprezentanţii Poliţiei Judeţene Braşov, „în data de 8 aprilie, în jurul orelor 22.55 Poliția Municipiului Codlea a fost sesizată de către o persoană de sex feminin în vârstă de 17 ani cu privire la faptul că, în jurul orelor 21.00, a fost acostată de o persoană necunoscută care, prin amenințare, a condus-o într-o casă aflată în construcție unde a întreținut raporturi sexuale cu ea împotriva vointei sale. În urma verificărilor efectuate cu celeritate de echipa operativă a fost identificat autorul, în vârstă de 34 ani din municipiul Codlea, cu antecedente penale pentru comiterea unei fapte de tâlhărie.

În 2006, el a fost acuzat că a violat o femeie de 72 de ani, dar nu a ajuns să fie judecat, întrucât presupusa victimă şi-a retras plângerea.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV. BRAŞOV. Şapte ani de închisoare pentru codleanul care a violat o adolescentă, în ziua de Paşte. Despăgubiri cu cinci zerouri pentru victimă

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button