Expres

Update. Suspectul în atacul de la Pittsburgh a fost identificat

 

Poliția l-a identificat pe suspectul în atacul de la o sinagogă din Pittsburgh, SUA, ca fiind Robert Bowers, în vârstă de 46 de ani, un american din Pittsburgh, conform CNN și KDKA-TV, scrie USA TODAY. Individul, cu viziuni neo-naziste, este adeptul curentului extremist „white supremacist”, supremația albilor. FBI tratează incidentul că fiind o crimă a urii și coordonează investigația, a informat Wendell Hissrich, directorul Siguranței Publice din Pittsburgh. „Locul crimei arată oribil. Este printre cele mai rele pe care le-am văzut vreodată”, a afirmat el.
Vorbind în fața reporterilor la Baza Air Force Andrews, președintele american, Donald Trump, a lăudat intervenția autorităților și l-a numit pe suspect că fiind „un nebun”. El a declarat că ar dori să existe mai mulți paznici înarmați la sinagogi și la alte locuri de cult și să fie impuse mai multe pedepse cu moartea pentru criminalii condamnați.
Este teribil ce se întâmplă cu ură în țara noastră și sincer, peste tot în lume. Ceva trebuie făcut”, a declarat Trump. Un reprezentant al sinagogii Tree of Life, Michael Eisenberg, a aproximat că erau în total 100 de persoane prezente în momentul atacului. Oamenii se aflau în zona principală a clădirii precum și în subsol și camera de studiu. Conform unui bilanț actualizat, atacatorul înarmat cu o armă de asalt AR-15 a provocat moartea a 11 persoane și rănirea altor 10. Printre răniți sunt și 4 polițiști care au intervenit.

Citiți și:

Atac armat într-o sinagogă din Pittsburg. Opt morți


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button