Lifestyle

Kira Hagi, rol într-un film despre Experimentul Pitești

 

Fiica în vârstă de 22 de ani a lui Gică Hagi, Kira, a primit un rol într-un film care are ca temă „Experimentul Pitești”. Pelicula, care evocă nenorocirile petrecute la închisoarea din Pitești, este regizată de Toma Enache, producător și scenarist fiind soția lui, Cătălina Enache.

„Am avut ocazia să fac parte dintr-un proiect datorită căruia simt ca am crescut brusc cu 20 ani. Este vorba despre un film care are ca temă experimentul de la Pitești, unde s-au întâmplat lucruri atât de cumplite. Abia acum am înțeles dimensiunea acelei tragedii”, a scris Kira Hagi pe pagina ei de Facebook.

Filmul „Între chin și amin” va fi lansat în 2019 și prezintă povestea unui tânăr compozitor, Tase Caraman, care ajunge la „reeducare” în închisoarea de la Piteşti. El reuşeşte, cu ajutorul credinţei, să supravieţuiască torturilor cumplite, apoi îi compune logodnicei sale „Odă lui Dumnezeu”, muzică ce o salvează.

„Experimentul Piteşti” a fost o metodă de „reeducare” aplicată de comunişti, în perioada 1949-1952. Deţinuţii erau torturaţi prin metode cumplite, cu scopul de a „le spăla conştiinţa”. Acolo au fost întemniţaţi şi torturaţi în principal deţinuţi politici care s-au opus instaurării comunismului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button