Sport

Scandal la US OPEN. Mouratoglou recunoaște: „A fost coaching, dar asta fac toți antrenorii în toate meciurile”. Ce a spus Serena Williams

 

După scandalul monstru din finala feminină de la US Open, câștigată de Naomi Osaka, 6-2, 6-4, cu Serena Williams (Detalii aici: US Open. Scandal cu Serena Williams, învinsă și pradă unor crize de nervi), antrenorul americancei, Patrick Mouratoglou, a declarat la ESPN: „Sunt sincer, a fost coaching, dar nu cred că ea s-a uitat la mine şi cred că de aceea a fost atât de categorică spunând că nu i-am transmis nimic! Dar am făcut doar ceea ce fac toți antrenori în toate meciurile. Trebuie să punem punct acestei ipocrizii. Şi Sascha (antrenorul japonezei Naomi Osaka – n.r.) a făcut coaching la fiecare punct. Mă surprinde, pentru că acest arbitru a fost la mai toate finalele lui Nadal, iar Toni face coaching la fiecare punct, dar atunci nu a dat nici un avertisment. Chiar nu înţeleg. Eu nu am mai primit niciodată avertisment pentru coaching. Nu înţeleg de ce, mai ales într-o finală de Grand Slam”. 

În conferința de presă de după meci, Serena Williams a menționat: „Nu pot să stau aici și să spun că n-aș mai fi zis că e hoț, pentru că el mi-a luat efectiv meciul. Dar am văzut bărbați spunându-le arbitrilor multe lucruri, iar eu sunt aici pentru a mă lupta pentru drepturile femeilor, pentru egalitate, pentru tot felul de lucruri. Și să-mi ia un game după ce l-am făcut hoț mă face să simt că e ceva sexist. El nu i-a făcut asta unui jucător când l-a făcut hoț. Nu-mi vine să cred! Dar voi continua să lupt pentru femei, pentru noi, să avem drepturi egale. Să ne putem scoate tricoul fără să fim sancționate, e scandalos! Simt că faptul că eu trebuie să trec prin asta e un exemplu pentru următoarea persoană care vrea să-și exprime starea de moment. Femeile puternice se vor putea exprima mai bine datorită celor petrecute azi. Poate mie nu mi-a ieșit, dar următoarei persoane îi va ieși cu siguranță”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button