Economic

Ministrul Finanțelor, despre declarațiile președintelui Iohannis: „Sunt iresponsabile”

 

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, miercuri seară, la Antena 3, că declarațiile președintelui Klaus Iohannis referitoare la faptul că nu mai sunt bani pentru plata salariilor şi pensiilor sunt „iresponsabile”.

„Domnul preşedinte a aprobat un buget la începutul acestui an şi ştim foarte bine că a avut atunci toate elementele de bugetul, toate măsurile pe care Guvernul PSD-ALDE şi le-a asumat, cu impact, cu absolut tot ceea ce trebuia ca dânsul să înţeleagă şi să adopte bugetul. Ca şi dovadă, că l-a şi promulgat. Astfel de referiri, că nu sunt bani de pensii sau că se prefigurează o catastrofă la nivel naţional, sunt declaraţii iresponsabile. În cel mai rău caz, că ar fi adevărat ceea ce spune dânsul, e o discuţie care se poartă altfel, între preşedintele României, primul ministru, în cadru restrâns, pentru a vedea dacă este situaţia aceea şi care sunt măsurile pe care Guvernul sau împreună şi cu preşedinţia, după caz la caz, are trebui să fie luate. E posibil orice. Chiar dacă ar fi aşa ceva adevărat, dar nu este, nu faci publică o astfel de declaraţie”, a explicat Eugen Teodorovici.

În opinia sa, este nevoie de resposabilitate pentru că astfel de declarații pot avea repercusiuni economice grave, dar şi de altă natură.

„Nu poţi să alertezi populaţia cu pensiile şi salariile. Se va dovedi până la final că pe acest an oamenii au avut şi pensiile, şi salariile la timp, aşa cum a promis acest Guvern. Repet, sunt declaraţii care se pot face, dar până la o anumită limită. În orice ţară, anumite situaţii se discută, în primul rând, în acest cadru – Preşedinţie, Guvern şi alte structuri ale statului. De asta se discută în CSAT anumite elemente de siguranţă naţională, nu ieşi şi le faci public”, a arătat oficialul.

Recent, președintele Klaus Iohannis a declarat, la Sibiu, că Guvernul minte, în condițiile în care poate să facă orice rectificare bugetară doreşte, neavând nevoie de niciun aviz de la CSAT. Șeful statului a afirmat că există două ipoteze în privinţa acestei „minciuni”, cea mai probabilă fiind aceea că Executivul nu are bani să plătească pensii şi salarii.

Citiți și: 

Klaus Iohannis: „Guvernul minte, poate să facă orice rectificare bugetară fără niciun aviz de la CSAT”

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button