Economic

MFP. Contribuabilii trebuie să depună declarația unică până în 31 iulie 2018

 

Contribuabilii trebuie să depună la ANAF, până în 31 iulie 2018, declarația unică, informează Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

„Termenul limită de depunere a Declarației unice este 31 iulie a.c. online, prin intermediul aplicației care poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/, cu numele de utilizator și parola contului personal din Spațiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro. De asemenea, Declarația Unică se poate depune și în format hârtie direct la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF, sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire”, se arată în comunicatul de presă al MFP.

Până în prezent, au depus declarația unică peste 600.000 de persoane fizice, din care online 190.000, de 3,5 ori mai multe decât anul trecut.

„Declarația unică se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, și de cele care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri și aleg să plătească contribuția de asigurare de sănătate au, de asemenea, obligația de a depune Declarația Unică”, precizează MFP.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat, în 13 iulie 2018, că a lansat o aplicaţie informatică pentru depunerea online a declaraţiei unice.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button