Sănătate

Studiu. Exerciţiile fizice regulate sunt benefice pentru sănătatea inimii

 

Persoanele care desfăşoară în mod regulat activităţi fizice sunt benefice pentru sănătatea inimii chiar şi în zonele cu niveluri moderate şi ridicate de poluare generată de trafic, arată un studiu publicat în Journal of the American Heart Association.

Practic, oamenii de ştiinţă din Danemarca, Germania şi Spania au evaluat nivelurile de activităţi fizice desfăşurate în mediul exterior, precum practicarea unor sporturi, deplasarea cu bicicleta, mersul pe jos şi grădinăritul, şi expunerea la niveluri ridicate de dioxid de azot (NO2) în cazul a 51.868 de persoane adulte cu vârste cuprinse între 50 şi 65 de ani.

„Studiul nostru demonstrează că şi în condiţii de expunere la poluare atmosferică, în oraşe cu niveluri similare cu cele din Copenhaga, activitatea fizică poate reduce riscul de atac de cord”, a declarat Nadine Kubesch de la Universitatea din Copenhaga.

Astfel, persoanele care au practicat diverse sporturi au avut un risc cu 15% mai mic de a suferi un prim atac de cord, iar în cazul deplasării cu bicicleta riscul a fost redus cu 9%.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button