Sănătate

OFICIAL. Cardurile de sănătate rămân valabile. Unul dintre motive: lipsa banilor pentru înlocuirea lor

 

Termenul de valabilitate al cardului național de sănătate a fost prelungit de la 5 ani la 7 ani de la data emiterii. La propunerea Ministerului Sănătății, în ultima ședință de Guvern a fost aprobată o Hotărâre de Guvern prin care se prelungește, de la 5 la 7 ani, termenul de valabilitate al cardurilor naționale de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018. De asemenea, pentru cardurile emise până la data de 31 decembrie 2012, cei 7 ani de valabilitate se vor calcula începând cu data de 1 ianuarie 2013.
Motivul real pentru care Guvernul a prelungit valabilitatea cardurilor de sănătate este acela că nu are bani pentru noile carduri. În nota de fundamentare un motiv invocat este tocmai „degrevarea bugetului de stat”, precum și cel al Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS).
Astfel, prin prelungirea duratei de valabilitate a cardului până la data expirării valabilității certificatului digital necalificat emis de Autoritatea de Certificare a CNAS, se degrevează bugetul de stat pentru anul 2018 – 2019 cu cheltuielile aferente tipăririi a aproximativ 14,2 milioane carduri naționale de asigurări de sănătate, precum și bugetul FNUASS, de cheltuielile aferente distribuirii acestora.

Citiţi şi:

Peste 730.000 de carduri de sănătate expiră anul acesta. Guvernul propune prelungirea valabilităţii lor

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare