Expres

Mii de oameni în stradă la Budapesta

 

Mii de persoane au protestat, marţi, în faţa Parlamentului Ungariei, în centrul oraşului Budapesta. Persoanele prezente la protest denunţă ceea ce ei consideră a fi conducerea autoritaristă a premierului Viktor Orban, în contextul începerii noii sesiunii parlamentare după scrutinul legislativ, relatează site-ul agenţiei Reuters. Viktor Orban urmează să primească, joi, din partea Parlamentului, al treilea mandat de prim-ministru, un vot care va fi o formalitate. Protestatarii de la Budapesta, arborând drapele naţionale şi ale Uniunii Europene, au cerut solidarizarea opoziţiei fragmentate.
„Viktor Orban nu este nici creştin, nici democrat”, a declarat Balazs Gulyas, unul dintre organizatorii manifestaţiei de protest, referindu-se la un interviu radio în care premierul Ungariei afirma că ar construi „o democraţie creştină de stil vechi”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button