Sport

BRAȘOV. Poți patina alături de hocheistul preferat de la Corona! „The Ice Wolves”, un eveniment caritabil organizat de opt liceeni brașoveni

  • laura_6.jpg
 

Opt liceeni brașoveni, coordonați de Laura Constantin, elevă în clasa a noua la Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță”, o puștoaică de 15 ani, care face handbal la Corona Brașov, au gândit un eveniment care ar trebui să prindă în rându fanilor echipei de hochei Corona Brașov.

„The Ice Wolves” este numele evenimentului organizat de Școala de Valori în parteneriat cu AIESEC prin programul GROW, al cărui principal scop este unul caritabil, banii strânși urmând să să ajungă la o familie din zona Făgărașului.

Sâmbătă, la Patinoarul „Olimpic”, de la ora 12.00, va avea loc un meci demonstrativ între seniorii de la Corona și puștii de la centrul de copii și juniori. Fanii care doresc să urmărească acest duel vor avea ocazia, la final, să patineze alături de jucătorii favoriți. 10 lei este prețului unui bilet.

„După o lună de workshop-uri cu traineri din ţară şi străinătate, pe diferite teme de dezvoltare personală, la final am avut opţiunea de a organiza singuri un eveniment în care să implicăm şi comunitatea locală. Evenimentul putea fi educaţional, cultural sau sportiv. Desigur, venind din sport, mi-am dorit să organizez un eveniment sportiv. Aş fi putut alege handbalul, dar am considerat că e mai bine să implicăm comunitatea la un sport mai puţin cunoscut în rândul tinerilor şi să dăm posibilitatea celor prezenţi să vadă cum arată Patinoarul «Olimpic», să vadă cum este echipamentul hocheiştilor şi nu în ultimul rând să intre pe gheaţă alături de ei. Am vorbit cu antrenoarea Mihaela Seifer Ciobotaru şi cu fetele din echipă şi toate m-au încurajat şi susţinut. Au spus că vor veni la eveniment să fie alături de mine şi să susţină această cauză”, a declarat Laura Ciobanu.

Despre partea caritabilă a evenimentului, ea a punctat: „Am ajuns la familia Racoţea, pentru că mama unui coleg implicat în acest proiect le cunoştea cazul lucrând în domeniul medical. Este vorba de o familie formată dintr-un tată, care a avut nişte probleme de sănătate şi are un picior amputat, care îşi creste singur copiii dupa ce mama lor a murit din cauza unei boli incurabile. Micuţii de 5, 6, 7 şi 8 ani cresc sub tutela tatălui, în vreme ce alţi doi cu vârsta de 13 şi 14 sunt la centrul de plasament din Ghimbav. Condiţiile în care tatăl împreună cu cei mici cresc, nu sunt deloc bune şi am simţit dorinţa să îi ajutăm să ducă o viaţă puţin mai bună şi datorită nouă”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button