Sport

BRAȘOV. Corona, victorie de moral contra unei echipe care joacă în sferturile Cupei EHF!

 

După o perioadă cruntă, în care au reușit doar o victorie și au pierdut șase meciuri, handbalistele de la Corona Brașov au demonstrat ceea ce era absolut normal, ținând cont de valoarea lor individuală, că ar fi putut lupta pentru un loc pe podium.

În confruntarea de astăzi cu HC Zalău, Corona a făcut cel mai bun meci al său din acest an și a reușit un succes, 30-26 (14-16), care, chiar dacă nu are vreo importanță în ceea ce privește Liga Națională, poate fi unul de moral pentru viitorul echipei în Cupa României, singura competiție care mai poate duce Brașovul în viitorul sezon european.

Prima repriză a fost una echilibrată. Cu Ana Maria Dragut în mare formă, echipa lui Gheorghe Tadici a început mai bine și a avut inițiativa în primele minute. Corona a condus pentru prima oară în minutul 16, 8-7, dar nu a putut să se desprindă, iar pe finalul reprizei oaspetele au trecut din nou în față și au intrat la vestiare cu un avantaj de două lungimi, 16-14. Corona nu a acuzat șocul și după pauză a preluat controlul. Doar primele zece minute ale părții secunde au fost echilibrate, după care formația antrenată de Dragoș Dobrescu s-a desprins. De la 19-19 în minutul 38, s-a ajuns la 25-21, avantaj pe care fetele noastre au știut să îl gestioneze. S-a încheiat 30-26 pentru Corona, care în clasament ocupă poziția a opta, cu 24 p.

De remarcat evoluția tuturor jucătoarelor, dar poate cel mai important e faptul că în această partidă Corona a arătat ca o echipă, lucru care dă speranțe pentru confruntarea cu HCM Rm. Vâlcea din sferturile Cupei României.

„A fost o victorie cu adevărat muncită. Fetele și-au dorit mult această victorie şi sunt bucuros că au şi obţinut-o. Asta nu înseamnă că la alte jocuri nu și-au dorit, însă astăzi am reușit să strângem rândurile și am prins și o zi bună. Felicit jucătoarele pentru felul cum au luptat. Doar așa se pot obține rezultate, ajutându-se una pe cealaltă. Trebuie să facem totul pentru a continua în acest fel. Ne așteaptă în curând un meci de Cupa României, competiție prin care încă ne putem atinge obiectivul. Îmi doresc să fi depășit pasa proastă și să fim în formă din ce în ce mai bună, de la meci la meci”, a declarat antrenorul Dragoș Dobrescu. 

„A fost un meci foarte greu pentru noi. Am jucat împotriva unui adversar dificil. Cred că la fiecare meci principalul nostru adversar suntem chiar noi. Mă bucur că am obținut cele trei puncte, însă mai mult mă bucur că am arătat ca o echipă, nu am cedat, ca în alte meciuri. Am intrat pe teren spunând că nu mai avem nimic de pierdut în campionat. Acest joc poate fi un nou început pentru colectivul nostru. Sper ca până la finalul sezonului să arătăm că merităm o altă poziție în clasament”, a menționat Eliza Buceschi.

Pentru Corona au marcat: Buceschi – 12 g, Ciuciulete – 6 g, Chiper – 4 g, Tiron – 3 g, Neagu – 2 g, Popa, Bloj și Hotea – câte 1 g.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button