Politic

[ViDEO] BRAŞOV. Hotărârea CL de aprobare a Strategiei de încălzire la standarde europene a fost anulată de Prefectură

 

În ședința ordinară a Consiliului Local Brașov de la sfârşitul lunii ianuarie a fost votată strategia pe termen lung a încălzirii în municipiu, cu orizont de timp 2020-2030-2050. Astfel, autoritățile locale se angajează să implementeze toate soluţiile găsite la problemele actuale ale sistemului centralizat de încălzire.

Această Strategie a fost prezentată ca un proiect inovativ, la standarde europene, o premieră printre unitățile administrativ teritoriale din țară. Practic, municipiul Braşov ar fi primul oraş din România cu o strategie locală de încălzire la standarde europene. 

Doar că Hotărârea de Consiliul Local nu a primit şi avizul Prefecturii Braşov, pe motiv că nu au fost respectate toate procedurile privind dezbaterea publică ale acestui proiect complex. Cu alte cuvinte, fusese dat spre aprobarea municipalităţii pe repede înainte. 

Ca urmare, la sesizarea Asociației Pro Democrația, Prefectura Braşov a revocat respectiva HCL pentru urmarea tuturor procedurilor legale, inclusiv în ceea ce priveşte dezbaterea publică, după cum ne-a confirmat prefectul Marian Rasaliu. 

„Întâi am cerut Primăriei să retragă proiectul de pe ordinea de zi, dar nu ne-au băgat în seamă, iar ulterior am solicitat prefectului anularea hotărârii. Deși am atentionat că se încalcă legea, că este un document important ce vizează tot municipiul, au ignorat solicitarea noastră. Nu este atât de greu să faci o informare publică, o consultare și dezbateri publice reale, nu închipuite, pe probleme de interes general. Nu știu de ce este atât de greu să informezi onest și corect cetățenii”, a precizat Mihaela Cârstea, de la Asociaţia Pro Democraţia – Clubul Braşov.

citiţi şi

 BRAȘOV. Primul oraș din România cu o strategie locală de încălzire la standarde europene. ProgRESsHEAT


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button