Expres

Fost director general, condamnat la 6 ani de închisoare

 

Fostul director general al Societății Naționale „Nuclearelectrica” S.A. (S.N.N.) S.A., Ioan Rotaru, a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, într-un dosar cu un prejudiciu de aproape 3 milioane de euro. Instanța a decis în cazul acestuia interzicerea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice în care statul este acționar majoritar timp de 5 ani după executarea pedepsei. Sentința definitivă a fost dată pe 15 ianuarie de Curtea de Apel București. Ion Rotaru fusese condamnat la aceiași pedeapsă și în faza de fond a procesului, la Judecătoria Sectorului 1.

Alți doi șefi din cadrul Nuclearelectrica, Traian Cezar Irimie, fost director economic, și Gheorghe Ispas – fost director de investiții, au fost condamnați la câte 6 ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Alți trei afaceriști implicați în acest caz au primit condamnări cu executare: Tereza Prisecaru – administrator și asociat la Tess Conex Iași – 5 ani, iar Raducu Nemtanu și Andrei Tudor Anghelescu – Tess Conex Iași au primit câte 5 ani și 4 ani de închisoare. Ce implicați în acest caz trebuie să plătească daunele materiale către Nuclearelectrica. Decizia este defintiva, iar instanța a menținut măsurile asiguratorii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button