Economic

BNR. Deficit de 4,191 miliarde de euro, înregistrat de contul balanței de plăți

 

Contul curent al balanței de plăți a înregistrat, în perioda ianuarie-septembrie 2017, un deficit de 4,191 miliarde de euro, în creștere cu 1,306 miliarde de euro, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, când a fost de 2,885 milioane euro, arată datele publicate de Banca Națională a României (BNR).

„În structură, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 1,700 miliarde euro, balanța serviciilor a înregistrat un excedent mai mare cu 42 milioane euro, balanța veniturilor primare s-a încheiat cu un deficit mai mic cu 562 milioane euro, iar balanța veniturilor secundare a înregistrat un excedent mai redus cu 210 milioane euro”, subliniază datele BNR.

În perioada ianuarie-septembrie 2017, investițiile străine directe au însumat 3,352 miliarde euro, comparativ cu 3,307 miliarde euro în perioada ianuarie – septembrie 2016. Participaţiile la capital, inclusiv profitul reinvestit net estimat, au însumat 3,238 miliarde euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă de 114 milioane euro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button