Sport

BRAȘOV. CSM București și-a făcut norma și în meciul cu Corona

 

Corona Brașov a așteptat cu mare încredere confruntarea cu CSM Bucureșto, din etapa a 5-a a Ligii Naționale de handbal feminin. Deși trupa din Capitală este una căreia greu îi găsești puncte slabe, faptul că jucătoarele antrenate de Helle Thomsen veneau după o deplasare cu peripeții în Polonia, unde au stat vreo nouă ore în aeroport, putea fi un aspect care să ofere șanse Coronei. Din păcate, nu a fost așa, iar CSM București a câștigat fără emoții la Sala Sporturilor „D. P. Colibași”, 33-22, după un meci pe care l-a controlat și în care și-a făcut din nou norma din acest sezon, cel puțin 10 goluri peste adversar.

Cristina Neagu, cea mai valoroasă handbalistă a planetei, a fost din nou la nivel înalt, iar Paula Ungureanu a avut o evoluție excelentă în poartă. De partea cealaltă, Corona a jucat practic fără interi, toate handbalistele folosite pe aceste posturi Bianca Tiron, Laura Popa, Teodora Bloj, Cosmina Cozma sau Sorina Târcă fiind inexistente. Au mers în schimb contraatacul și faza a doua, din care s-au marcat destule goluri.

Meciul a început de la 4-0 pentru oaspete. Corona a revenit la 3-4 și a forțat-o pe Helle Thomsen să ceară timp de odihnă. CSM a accelerat din nou și a controlat ostilitățile, chiar dacă au mai fost momente în care „galben-albastrele” au strâns scorul. Până la pauză, diferența a ajuns la cinci lungimi, iar după odihnă a crescut constant. S-a încheiat 33-22 pentru CSM București, iar Corona mai are nevoie de timp și poate de 2-3 jucătoare pentru a deveni o echipă europeană.

„Corona Brașov este o echipă bună, care joacă un handbal de calitate. Respectăm această formație. Cred că noi am făcut un meci foarte bun în apărare, iar Paula a avut o evoluție excelentă în poartă. La început am avut parte de un duel dificil, dar până la urmă am reușit o victorie ușoară. veneam după o deplasare dificilă și lungă în Polonia și ne bucurăm pentru acest succes”, a declarat antrenoarea oaspetelor, Helle Thomsen.

Apoi, Iulia Curea a punctat: „Am pregătit foarte bine acest meci, știam că nu ne va fi ușor. E bine că avem echipe de valoare în România. Toată lumea știe că noi avem o echipă puternică în acest sezon, nu avem ce să spunem, dar suntem la început de drum și mai avem de pus la punct lucruri. Chiar dacă până acum am câștigat la diferențe de peste 10 goluri, vor veni și meciuri în care vom avea probleme”.

„A fost un meci greu, am întâlnit o echipă cu jucătoare valoroase, care fac diferența. Orice ratare a noastră ne-a costat, iar ele s-au desprins. Probabil a fost și teamă în jocul nostru. Suntem o echipă nouă, avem nevoie de timp să ne legăm, dar cred că suntem pe drumul cel bun”, a menționat Andreea Chiricuță.

În fine, antrenorul Coronei Brașov, Costică Buceschi, a comentat: „Un joc în care era greu să reușim un rezultat pozitiv. Am intrat greu în meci, am avut multe ratări. Diferența a fost destul de mare la pauză. Am sperat într-o revenire în partea a doua, am încercat să ținem un ritm ridicat, câteodată am reușit, dar în final diferența a fost destul de mare și reflectă realitatea. Linia de 9 metri a fost inexistentă, prima realizare de inter adevărat a venit în mimutul 50. E greu să emiți pretenții cu CSM dacă nu marchezi de afară. Ele s-au apărat doar pe 6 metri, pivoții noștri au fost blocați, iar culoarele au fost închise. Le-am dat ocazia și fetelor tinere, Daciana Hosu și Sorina Târcă, să joace. Sorina chiar a făcut-o mai mult pe postul de conducător de joc. E un prim pas pentru nou. Ne dorim să fim mai aproape de o echipă precum CSM, dar asta nu ține doar de mine și de jucătoare, ci și de investiții. Am întâlnit o echipă care are cam cele mai bune jucătoare din Europa pe posturile lor. Laura Chiper nu are o problemă. Nu cred însă că este recuperată 100% după accidentarea la cot. Se întâmplă ca la un meci, o jucătoare să nu dea randamentul așteptat. De aceea am făcut o echipă cu handbaliste apropiate valoric. A jucat foarte bine Neagu, una dintre jucătoarele care mă ajută enorm, întrucât poate evolua pe trei posturi, centru, inter și extremă. Sper că linia de 9 metri își va reveni și va reintra în formă”.

FOTO: Facebook ASC Corona Brasov Official

CITEȘTE ȘI: 

BRAȘOV – HANDBAL. Corona nu i-a făcut față campioanei României!!!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button