Turism

Nu porniţi în drumeţii montane, decât echipaţi corespunzător! Ce campanie pregăteşte Salvamontul Braşov

 

Salvamontiştii braşoveni, în parteneriat cu Clubul montan Carpamont Braşov, vor desfăşura, în weekend, o campanie de atenţionare a cetăţenilor cu privire la importanţa echipării corespunzătoare, pentru siguranţa pe munte.

„În perioada 14-15 Octombrie 2017 are loc în comunitatea braşoveană campania de atenţionare asupra echipamentului necesar desfăşurării în siguranţă a drumeţiilor montane.
Această acţiune este venită ca rezultat al numărului mare de intervenţii în acţiunile de salvare, în care de cele mai multe ori victimele implicate nu deţin un echipament adecvat sau nu se informează asupra condiţiilor meteo şi a traseului.
Fiind organizată de către Clubul montan Carpamont Braşov în parteneriat cu Serviciul Public Local Salvamont Braşov, campania reprezintă o acţiune fără precedent ce se doreşte a fi replicată la nivel naţional”, se menţionează pe pagina de Facebook a SPLS Braşov.

Echipele implicate în acţiunea de informare – formate din membri şi voluntari de la clubul montan, din salvamontişti şi din tineri participanţi la programul de dezvoltare personală The Duke of Edinburgh s International Award Romania – vor fi prezente, sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 14.00, în cinci puncte din Braşov: Aleea de Sub Tâmpa, vârful Tâmpa, Pietrele lui Solomon, Poiana Braşov şi vârful Postăvarul.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button