Delicte

Încă un BRAŞOVEAN urmărit general a fost prins încercând să fugă din ţară! Numele lui apare în dosarul armelor furate din Italia şi vândute în România

 

Un tânăr în vârstă de 28 de ani din judeţul Braşov care era dat în urmărire generală pentru trafic de droguri şi complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în dosarul privind vânzarea a trei arme de foc ce figurau a fi furate din Italia, a încercat să fugă din România, în această dimineaţă.

Lucian Mihai Dimofti, în vârstă de 28 de ani, s-a prezentat în jurul orelor 5.30 la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II — Csanadpalota, pentru efectuarea formalităților specifice trecerii frontierei.

Astfel, „cu ocazia verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autoritățile din România, un mandat de arestare preventivă, pentru săvârșirea de infracțiunii de trafic de droguri și complicitate la nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, după cum a explicat purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, Comisar-șef de poliție Laura Beatrice Bondar.

Bărbatul a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad.

Lucian Mihai Dimofti este inculpat în dosarul în care alţi doi bărbaţi, din Victoria, au fost reţinuţi, apoi arestaţi preventiv, la finalul lunii august. Sorin Funariu şi Ioan Marian Almaş au fost reţinuţi în data de 28 august, fiind acuzaţi de contrabandă cu arme, apoi bărbaţii în vârstă de 40 şi 44 de ani, acuzaţi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată şi complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, au fost arestaţi preventiv.

Ei sunt acuzaţi de procurorii DIICOT că au pus în vânzare trei arme de foc ce figurau la Interpol ca fiind furate în 2016 din Italia. Între timp, Funariu a fost condamnat de Tribunalul Braşov, după ce şi-a recunoscut vinovăţia.

Magistraţii au admis, la începutul acestei săptămâni, acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între DIICOT Braşov şi inculpatul Sorin Funariu şi l-au condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Sentinţa nu este, însă, definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Mandat de arestare preventivă emis în lipsă

Inculpatul prins în această dimineaţă la frontieră este acuzat nu doar că a fost implicat în vânzarea celor trei arme, ci şi că a vândut peste 300 grame de cannabis. Întrucât el s-ar fi aflat în Italia, în momentul în care au fost reţinuţi ceilalţi doi inculpaţi, Lucian D. a fost citat internaţional.
Pe 28 septembrie, la propunerea procurorilor DIICOT, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov a admis arestarea preventivă în lipsă a bărbatului, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data prinderii sale.

Fără legătură cu acest dosar, alaltăieri, un alt braşovean dat în urmărire generală, pentru că are de executat 1 an şi 2 luni de închisoare, fiind găsit vinovat de mărturie mincinoasă, a fost prins încercând să iasă din ţară pe la acelaşi punct de trecere a frontierei.

Tânărul în vârstă de 24 de ani a fost predat şi el poliţiştilor IJP Arad, pentru a se lua măsurile legale care se impun.

Pentru mai multe informaţii, CITIŢI ŞI:

Un BRAŞOVEAN dat în urmărire generală a fost prins încercând să iasă din ţară

BRAŞOV. Reţineri într-un dosar privind infracţiuni de contrabandă calificată cu arme şi trafic de droguri

Update. BRAŞOV. Cei doi bărbaţi suspectaţi de contrabandă cu arme au fost arestaţi preventiv

Exclusiv. BRAŞOV. Unul dintre contrabandiştii de arme din Victoria „săltaţi” de DIICOT a fost condamnat la închisoare cu suspendare


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button