Politic

[ViDEO] BRAȘOV. „Creșterea alocației pentru copii nu se află în programul de guvernare al PSD”, spune liberala Gabriela Brebean

 

Consilierul județean Gabriela Brebeanu a atras atenția, în conferința de presă susținută joi la sediul PNL Brașov, că la începutul săptămânii a fost respinsă, în Camera Deputaților, propunerea liberalilor ca tuturor copiilor să li se mărească alocația lunară de la 84 de lei, cât este în prezent, la 200 de lei. Ca urmare, ea are așteptări, că vor lua măsuri de corectare și susținere a legii, parlamentarii din Brașov, cărora le cere sprijinul în acest sens.

„Este vorba despre inţiativa legislativă a PNL, privind creşterea alocaţiei la 200 de lei, respinsă în Camera Deputaţilor luni. Inţiativa a fost fundamentată de colegii din PNL, dar ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, care este membră în Comisia de muncă, a respins-o, motivând că altceva este prevăzut în programul de guvernare al PSD. Sincer, am citit articolul la care a făcut referire și nu este nimic concret acolo”, a spus nedumerită Gabriela Brebeanu.

Ad literam, în programul de guvernare al PSD, la punctul „6.Sprijin pentru familii și copii” este specificat: „Promovarea unor mecanisme de sprijin a părinților și de asigurare a unui echilibru între viața de familie și cea profesională, implementare 2017-2020”, apoi se menționează despre necesitatea elaborării unui plan pentru construcția de locuințe sociale, formarea unei rețele naționale de experți în domeniul egalității de șanse și despre un program pentru combaterea violenței domestice. Nimic despre alocații pentru copii!

„În prezent, copii de la 0 la doi ani beneficiază de o alocație lunară 200 de lei, iar propunerea noastră era să beneficieze și cei de la 2 la 18 ani. Ca membru al Comisiei de sănătate din cadrul Consiliului Județean Brașov voi face scrisoare deschisă către parlamentarii brașoveni să reanalizeze propunerea de creștere a alocației de stat pentru copii. Copiii nu trebuie să sufere pe considerente politice”, a încheiat Brebeanu. 

Potențialii beneficiari din județul Brașov ai acestei legi, dacă ar fi promovată, sunt ca număr aproximativ 110.000, toți minori cu vârste sub 18 ani. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button