Economic

Braşov. Investiţiile nete în economia judeţului au scăzut cu 5,8%, în semestrul I din 2017

 

În judeţul Braşov, valoarea investiţiilor nete, în semestrul I din 2017, a scăzut cu 5,8%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, arată datele publicate de Direcţia Judeţeană de Statistică Braşov.

„Investiţiile nete în lucrări de construcţii au scăzut cu 46,6%. Pe elemente de structură, s-au înregistrat creşteri ale investiţiilor nete pentru: alte cheltuieli (+46,4%), mijloace de transport (+19,4%) şi utilaje (+13,4%)”, subliniază datele DJS Braşov.

Totodată, în semestrul I din 2017, a fost constatată o creştere a ponderii utilajelor (cu şi fără montaj) în totalul investiţiilor nete cu 11,5 puncte procentuale, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016.

Pe de altă parte, investiţiile nete realizate în judeţul Braşov, în trimestrul II din 2017, s-au redus cu 6,3%, faţă de trimestrul II din 2016. Pe elemente de structură, investiţiile nete au crescut la alte cheltuieli, mijloace de transport şi utilaje. În schimb, valoarea investiţiilor pentru lucrările de construcţii a scăzut cu 34,6%.

„În trimestrul II 2017, comparativ cu trimestrul II 2016, se constată creşteri ale ponderii investiţiilor în total investiţii nete pentru: utilaje (cu şi fără montaj) cu 7,0 puncte procentuale, alte cheltuieli cu 2,0 puncte procentuale şi mijloacele de transport cu 1,5 puncte procentuale. Investiţiile pentru lucrări de construcţii au scăzut cu 10,5 puncte procentuale”, precizează datele DJS Braşov.

Investiţiile nete reprezintă cheltuielile destinate creării de noi mijloace fixe, dezvoltării, modernizării şi reconstrucţiei celor existente, precum şi valoarea serviciilor legate de transferul de proprietate asupra mijloacelor fixe existente şi al terenurilor preluate cu plată de la alte unităţi.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button