Politic

Deputat de BRAȘOV: „Supraacciza a fost reintrodusă întrucât companiile petroliere nu au micșorat prețurile la benzină și motorină după ce a scăzut acciza”

 
Guvernul a adoptat, în 30 octombrie, o ordonanţa de urgenţă pentru reintroducerea supraaccizei la combustibili. Ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, a spus că preţul combustibilului va creşte cu 32 de bani după majorarea accizei.
 
Termenele pe care le-am stabilit sunt 15 septembrie, dată la care va fi o creştere de 0,16 bani pe litru, pentru toate cele trei categorii de combustibili, şi data de 1 octombrie va fi o dată la care va creşte cu încă 0,16 bani pe litru pentru cele trei categorii. Această măsura se realizează în etape, pentru a nu se crea un şoc la nivelul consumului”, a spus Misa. 
 
Asta, cu toate că premierul Mihai Tudose a declarat recent că majorarea accizelor la combustibili nu va duce la creşterea preţului benzinei şi motorinei. 
 
„Cioloş e de vină?!”
 
Pe de altă parte, președintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat guvernul condus de Dacian Cioloș că nu a prorogat eliminarea taxei pe stâlp și a supraaccizei.
 
Haideți să nu uităm că atunci când guvernul Cioloș nu a acceptat rugămintea mea și a noastră să proroge eliminarea taxei pe stâlp, acciza și TVA-ul, noi spunând clar în campania electorală vrem să le prorogăm cu încă un an de zile, iar asta ne-a costat șapte miliarde, argumentele mincinoase de la acea vrem au fost – vor scădea prețurile și la energie, pentru că venim cu taxa pe stâlp, și la pompă… Deci sunt șapte miliarde pe care nu plătit aceste mari companii, dar românul nu a suimțit nimic. Noi am spus de atunci că nu se vor micșora prețurile și e bine să nu uităm asta, pentru că de asta nu mai am foarte mare încredere în argumentele și cauzele sau motivele pentru care se micșorează sau se măresc prețurile la carburanți”, a susținut Liviu Dragnea.
 
„Ba, PSD e de vină!”
 
Fostul premier Dacian Cioloș a scris, marți, că decizia de a renunța în 2017 la taxa pe stâlp și de a elimina supraacciza la carburanți a fost luată de PSD și i-a cerut lui Liviu Dragnea să recunoască „falimentul programului de guvernare și minciunile din campania electorală”.
 
Guvernul a ajuns la fundul sacului, însă domnul Liviu Dragnea tot nu reușește să înțeleagă că situația financiară grea prin care a început să treacă România este consecința aplicării programului de guvernare «din scoarță în scoarță». Cheltuieli fără măsură, incompetență, incapacitate de a guverna responsabil și o politică fiscală dezastruoasă. «Greaua moștenire», prin care PSD vrea să își justifice eșecul, este încă o manipulare ieftină. Decizia de a renunța în 2017 la taxa pe stâlp și de a elimina supraacciza la carburanți a fost luată de partidul domnului Dragnea, prin Godul fiscal votat de Parlamentul în care PSD avea majoritatea”, a scris Dacian Cioloș pe facebook.
 
Explicaţiile deputatului braşovean Mihai Popa
 
Aceste niveluri ale accizelor pentru carburanţi sunt valabile până în anul 2022, inclusiv”, a declarat deputatul de Braşov Mihai Popa, la rugămintea noastră de a-şi exprima o opinie cu privire la tematică. 
 
Parlamentarul braşovean a continuat: „Premierul Mihai Tudose a introdus aceste modificări ale accizei întrucât companiile petroliere nu au micșorat prețurile la benzină și motorină după ce a scăzut acciza. Acel beneficiu al reducerii accizei nu s-a regăsit în impozitul pe profit. Când guvernul a micșorat prețul accizei s-a avut în vedere creșterea consumului care ar fi trebuit să se reflecte în creşterea profitului, dar nu a fost cazul. Astfel, premierul Mihai Tudose a introdus acciza pentru a corecta toată această situaţie, nu pentru că nu avea bani la buget, așa cum s-a comentat. Cititorii trebuie să știe că în ultimii ani guvernul a luat măsuri care se traduc în facilităţi: scăderea TVA, scăderea CAS, s-a micşorat impozitul pe dividende la 5%,a fost eliminată taxa pe stâlp. Începând cu 1 ianuarie 2019 TVA va fi redus la 18%. De asemenea, o măsură care este deja în vigoare se referă la scutirea impozitului pe venit pentru cercetare. Guvernul a majorat salariile şi pensiile. Prin măsura privind creșterea accizei, premierul Mihai Tudose a pus «lucrurile la loc», așa cum a afirmat domnia sa”.
 
Mihai Popa consideră că afirmațiile fostului premier Dacian Cioloș sunt contrazise de realitate: „PSD nu numai că a câștigat alegerile cu un program foarte bun, dar în ultimul sondaj de opinie realizat în luna august de Avangarde, PSD are 46%. Dacian Cioloș nu mai este nicăieri și face tot felul de artificii pentru a se menține în atenția publicului, inclusiv acest gen de afirmații”. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button