Expres

CNSLR Frăţia ameninţă Guvernul cu greva generală

 

CNSLR – Frăţia spune că va declanşa acţiuni de protest, inclusiv grevă generală, dacă până la 1 noiembrie 2017 guvernul nu va modifica Legea dialogului social. „Faţă de aceste încălcări grave ale principiilor democratice şi ca răspuns la încercarea Guvernului de a impune modificarea Legii nr. 62, printr-o forţare de situaţie, mimând un aşa-zis proces de negociere cu partenerii sociali, Consiliul Naţional al CNSLR— Frăţia a hotărât că, dacă până la data de 01.11.2017, nu vor fi acceptate propunerile părţii sindicale de modificare a acestei Legi, conform celor înaintate de către confederaţiile sindicale reprezentative, modificarea Legii nr.153 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi renunţarea la măsura de transferare a contribuţiilor sociale de la angajator, la angajat va declanşa un program de acţiuni de protest, care vor culmina cu greva generală”, precizează un comunicat al CNSLR Frăţia, „întrunit statutar în şedinţa de astăzi, 04.09.2017, în prezenţa reprezentanţilor federaţiilor profesionale membre şi ai uniunilor judeţene”. Pe de altă parte, sindicaliştii îşi exprimă speranţa că „dorinţa partidului aflat la guvernare de a respecta Programul social cu care au câştigat alegerile va stimula dialogul responsabil între partenerii sociali”, fiind singura modalitate de a rezolva problemele sociale.
În acest context, sindicaliştii susţin că Guvernul României şi organizaţiile patronale trebuie să înţeleagă că federaţia sindicală nu va accepta niciodată excluderea componentei sociale din actuala legislaţie a muncii, care lasă sindicaliştii fără drepturi.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button