Expres

BRAŞOVENII sunt aşteptaţi să dea o mână de ajutor la renovarea Spitalului Mârzescu

 

 

Update BRAŞOV. Voluntarii au fost alungaţi de la Spitalul Mârzescu

 

Braşovenii sunt aşteptaţi să dea astăzi şi mâine o mână de ajutor pentru ca secţia Interne a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, care se mută din pavilionul central la Mârzescu, să capete o faţă decentă. Acţiunea a pornit pe Facebook, creată fiind asemenea celei „De 1 Iunie, la Spitalul de Copii”, proiect al Carminei Nicolescu, care a adus un nou suflu la Spitalul de Copii şi la alte unităţi sanitare din Braşov, cu ajutorul voluntarilor.
„Până azi a fost despre copii şi despre noi. De azi începând este despre părinţii şi bunicii noştri!
Secţia Interne a Spitalului Judeţean se mută în casă nouă. Motiv de bucurie? Da, dacă ar fi o casă nouă cu adevărat… E bine şi aşa. Ne bucurăm că avem unde să ne internăm părinţii… M-am întrebat azi: Dacă mama ar ajunge aici, aş fugi, aş lasa-o, aş căuta alt loc? Şi o clipă m-am bucurat că mama e acasă… Secţia Interne – o secţie socială, peste 80 la sută sunt bătrâni şi pensionari! Mereu lăsată la urmă, a nimănui, în voia Domnului… Şi cum Dumnezeu lucrează prin oameni, noi putem schimba lucrurile! Ca în fiecare spital din oraş, am dat peste medici cu suflet, care au strigat dupã ajutor. Profesionişti care dau tot ce pot pentru noi, spune Carmina Nicolescu.
Voluntarii s-au mobilizat de joi, iar astăzi are loc igienizarea parcului de la Mârzescu, urmând ca mâine sâmbătă, să se facă recondiţionarea mobilierului din metal, stative etc. Oamenii s-au strâns deja în curtea spitalului şi s-au pus pe treabă şi sunt aşteptaţi toţi cei care vor şi pot să dea o mână de ajutor. „Necesarul pentru astăzi: mături, făraşe, mănuşi, saci de gunoi, motocositoare, foarfeci, trimmere (pentru tuns gardul viu), bănci pentru aşteptare vizitatori pacienţi, vopsea colorată pentru vopsit cauciucuri, pensule, diluant”, a scris iniţiatoarea.

Pentru sâmbătă, necesarul de materiale este mult mai mare: „Avem nevoie de şmirghel, şlefuitor pentru metal şi lemn, lac pentru balustradă lemn, pensule mari, gresie şi faianţă albă pentru scara de la policlinică, adeziv special pentru gresie şi faianţă, găleţi şi borcane pentru amestecuri, vopsea albă metal pentru stative perfuzii, vopsea neagră pentru picioare scaune şi mese – saloane şi pentru balustradă fier forjat, vopsea lavabilă albă, chit pentru reparaţii zid, plinte colţuri si margini hol policlinică, capace WC”, a mai scris Carmina Nicolescu pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.
„Avem nevoie de fonduri materiale. O să dau un cont, eliberăm chitanţe şi avem contracte de sponsorizare. Evenimentul este susţinut de Harta Viselor”, a mai spus Carmina Nicolescu. Cei care vor să doneze o pot face în contul RO63RZBR0000060019609846, Asociaţia Harta Viselor, pentru Secţia Interne.

Despre starea jalnică a unităţii sanitare puteţi citi aici:

BRAŞOV. Spitalul Mârzescu, o bombă de mizerie în mijlocul oraşului

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button