Economic

ANAF. Angajaţii din IT beneficiază de scutiri de impozit pe veniturile din salarii

 

Angajaţii operatorilor economici, cetăţeni români/cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României în conformitate cu legislaţia în vigoare, al căror obiect de activitate include crearea de programe pentru calculator (cod CAEN 5821, 5829, 6201, 6202, 6209), beneficiază de scutirea de impozit pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor, prevăzută de Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, informează Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Braşov.

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 468/22.06.2017, a fost publicat Ordinul ministrului Finanţelor Publice nr. 703/2017 privind încadrarea în activitatea de creare de programe pentru calculator, dat în aplicarea prevederilor art. 60 pct. 2 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare. Prevederile acestui ordin au intrat în vigoare la 1 iulie 2017 şi se aplică începând cu veniturile aferente lunii iulie 2017.

„Scutirea de impozit pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor, prevăzută de Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică lunar numai pentru veniturile din salarii şi asimilate salariilor, obţinute din desfăşurarea unei activităţi de creare de programe pentru calculator, în baza unui contract individual de muncă, indiferent de momentul angajării persoanei care beneficiază de scutire, şi fără a fi condiţionată de contribuţia acesteia la realizarea plafonului minim de venit (echivalentul în lei a 10.000 euro pentru fiecare angajat care beneficiază de scutirea de impozit pe venit)”, se arată în comunicatul de presă al DGRFP Braşov.

Încadrarea unei persoane în categoriile de activităţi sau de ocupaţii, în scopul beneficierii de scutirea de impozit pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor prevăzută în Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, constituie responsabilitatea angajatorului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button