112

SENTINŢĂ. Peste 23 de ani de închisoare pentru omul de afaceri turc care a omorât un poliţist

 

Abdullah Ataş, omul de afaceri turc care a provocat moartea poliţistului Gheorghe Ionescu, lovindu-l intenţionat cu autoturismul, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 23 de ani şi 6 luni de închisoare, fiind găsit vinovat de omor calificat, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului. Sentinţa dată astăzi nu este, însă, definitivă, putând fi atacată cu apel.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 2 august 2015, în jurul orelor 03.30, în zona intersecției străzii Nicolae Caramfil cu Șoseaua Pipera, polițistul Gheorghe Ionescu se afla împreună cu alți agenți de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic. Polițistul i-a făcut semn lui Abdullah Ataş să oprească mașina pe care o conducea, iar omul de afaceri turc a încetinit, dar când a ajuns în dreptul lui Gheorghe Ionescu a accelerat și l-a lovit, târându-l pe capotă pe o distanţă de aproximativ 350 de metri. Apoi, poliţistul a fost aruncat pe șosea la 10 metri depărtare de maşină.

Abdullah Ataş și-a continuat deplasarea aproximativ 2,8 km, iar la intersecția Șos. Pipera — Șos. București Nord a pierdut controlul autovehiculului și a părăsit carosabilul, oprindu-se într-un gard.

După gravul incident, polițistul a fost dus la spital și supus unor intervenții chirurgicale, dar a decedat pe 21 august 2015.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button