Sport

[ViDEO] Ce au spus reprezentanții FRA și un jurnalist despre Maratonul Internațional Brașov?

 

Potrivit tuturor impresiilor adunate de-a lungul zilei despre Maratonul Internaţional Braşov de organizat de Asociația Șapte Scări și Smart Atletic Team, în parteneriat cu Telekom Romania (partenerul principal al evenimentului), evenimenul sportiv de astăzi a fost un succes din toate punctele de vedere, atât al promovării mișcării ca element primordial pentru menținerea sănătății, cât și al turismului local.   

Așa cum am mai precizat, evenimentul sportiv, omologat de cel mai important for internaţional din domeniu – AIMS, a aliniat duminică la start, în Piața Sfatului din Brașov, peste 2.500 de concurenți, printre care mai bine de 100 de alergători fiind străini, veniţi din 21 ţări. Acest lucru punctează nu numai anvergura internaţională a competiţiei, dar mai ales interesul crescut pentru turismul sportiv în România.

Traseul cursei a fost gândit astfel încât să treacă pe lângă cele mai importante obiective turistice ale municipiului Braşov şi ale împrejurimilor: Piaţa Sfatului, Biserica Neagră, Strada Sforii (traseu inedit), Livada Poştei, Turnul Alb, Turnul Negru şi Poiana Brașov, de unde și statutul de „cel mai panoramic maraton de șosea din România”, cum l-au numit organizatorii.

Este un lucru foarte bun că în țară există orașe care organizează astfel de competiții la standarde mondiale. Este o întrecere care respectă toate normele. Federația Română de Atletism este partener și pentru viitor lucrăm la un regulament general de organizare a acestor competiții la nivel național”, a declarat Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism.

Ne bucurăm să anunțăm că s-au înscris peste 2.500 de concurenți. Suntem la a treia ediție și, de la an la an, acest eveniment a câștigat din toate punctele de vedere, atât în ceea ce privește numărul de participanți, cât și al valorii performanțelor realizate. Cursa se adresează tuturor categoriilor – tineri, adulți, copii, bunici, sunt concurenți care alergă împreună cu familia, pentru sănătate în primul rând”, a adăugat Nicolae Curta, vicepreședintele Federației Române de Atletism. (vezi video 1)

Jurnalistul brașovean Daniel Giurma s-a numărat și el, de această dată, drintre concurenți. Cum i s-a părut cursa? „Nu a fost grea, nici ușoară, dar până la urmă, nu asta este important. M-am simțit foarte bine să alerg, pur și simplu, alături de mii de oameni la un astfel de eveniment”, a declarat el la finalul cursei. (vezi video 2)

citește și

 O fetiță de un an și 10 luni a participat pentru a treia oară la Maratonul Internațional Brașov. GALERIE FOTO și VIDEO

Maratonul Internațional Brașov. Atmosferă incendiară. GALERIE FOTO și VIDEO

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button