112

„Icoane și gânduri din povestea vieții Reginei Maria a României” la Centrul Medical Sânpetru

 

Printre proiectele aprobate pentru finanțate în acest an de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), pe poziția a patra se află cel intitulat: „Icoane și gânduri din povestea vieții Reginei Maria a României”.

Beneficiar este Unitatea de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru (UAMSPS), iar parteneri în proiect sunt: Muzeul Județean de Istorie Brașov, Centrul Cultural Reduta, Crucea Roșie Brașov.

„Cu ajutorul specialiștilor Muzeului Județean de Istorie Brașov, beneficiarii vor produce, la sediul UAMSPS, o expoziție tematică despre Regina Maria. Astfel, în cadrul a două ateliere muzeale, beneficiarii vor face planul de expoziție, selecția imaginilor istorice, documentarea imaginilor și designul ramelor. Pentru a înțelege mai bine tema istorică a proiectului, beneficiarii, pacienții internați la Unitatea de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie, vor participa la două vizite de documentare, una la Sinaia, la Castelul Peleș, și cealaltă la Muzeul Național Bran și Castelul Bran”, ne-a explicat directorul Unităţii, Laura Bratosin.

În acest proiect vor fi implicaţi 30 de pacienți instituționalizați, cazuri sociale, fără aparținători.

În calitate de regizor, Marius Cisar, de asemenea partener în proiect, împreună cu beneficiarii, va pune în scenă o piesă de teatru. Partea de voluntariat va fi asigurată de Crucea Roșie Brașov.

În procesul de evaluare, proiectul a obținut locul 4 la nivel național pentru aria culturală „Educație prin cultură” finanțată de AFCN, în cuantum de 40.000 lei.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button