Delicte

Manager de spital trimis în judecată pentru luare de mită

 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat, în urmă cu puţin timp, că au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Florin Pădurariu, la data faptelor manager al Spitalului Municipal Adjud – județul Vrancea, el fiind acuzat de luare de mită.
În acelaşi dosar a fost trimis în judecată, tot în stare de libertate şi administratorul unei societăţi comerciale. Inculpatul, Viorel Viţelaru, este acuzat de complicitate la luare de mită.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov.

„În perioada octombrie 2015 – 25 februarie 2016, inculpatul Pădurariu Florin, în calitate de manager al Spitalului Municipal Adjud, prin intermediul celuilalt inculpat, a pretins și primit în trei tranșe de la reprezentanții unei societăți comerciale (laborator de analize medicale) suma de 18.000 de euro”, se explică în comunicatul remis de DNA.

Prins în flagrant

Florin Pădurariu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție pe 25 februarie, imediat după primirea ultimei tranșe, de 9.000 de euro.
„Această sumă de bani a fost primită de către inculpatul Pădurariu Florin pentru ca, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, «să rezolve» cu reprezentanții societății respective lipsa din gestiunea spitalului a unui aparat de analize (care nu fusese înapoiat spitalului de către firma respectivă) și, pe de altă parte, să prelungească un contract de asociere în participațiune încheiat între Spitalul Municipal Adjud și laboratorul de analize respectiv”, se detaliază în comunicat.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button