Sport

HOCHEI. Campionatul Mondial, divizia II, grupa A. „Tricolorii” au pierdut cu Islanda și nu mai sunt favoriți la promovare

 

După două victorii clare, 9-1 cu Belgia și 4-1 cu Serbia, echipa națională de hochei pe gheață a României a cedat inexplicabil, 0-2, în fața Islandei, în cea de-a treia partidă de la Campionatul Mondial, divizia II, grupa A, care are loc la Galați.

Hocheiștii antrenați de Martin Lacroix au făcut un meci extrem de modest, au ratat incredibil din toate pozițiile, iar în urma acestei înfrângeri nu mai sunt favoriți la promovarea în eșalonul superior, al treilea al lumii. Ai noștri au încheiat cu 41 de șuturi pe spațiul porții adverse, în timp ce islandezii au trimis de doar 21 de ori pe poarta lui Zoltan Toke. 

Prima repriză a fost una „albă”, nordicii reușind să deschidă scorul în minutul 26 prin Kristinsson, care a reluat în poarta goală după ce Toke a respins în față pucul șutat de Olafsson. Rezultatul final a fost stabilit de Knutsson, care l-a învins pe portarul nostru în minutul 55, în situație de unu contra unu.

După trei meciuri, Naționala noastră nu mai are prima șansă la promovarea în divizia I, grupa B, având nevoie de ajutor de la adversarele Islandei din ultimele două confruntări.

În clasament conduce Australia, cu 8 p, urmată de Islanda și România, ambele cu 6 p, nordicii având avantajul victoriei în meciul direct. Pentru a câștiga competiția și a urca în lumea a treia a hocheiului mondial, „tricolorii” sunt obligați să învingă Australia (mâine) și Spania (duminică). Totodată este nevoie ca Islanda să nu câștige în timp regulamentar unul dintre cele două jocuri pe care le mai are, cu Belgia și Serbia.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button